Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 22-02-2002

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.25 uur) Vrijdag 22 februari 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 35 jarige automobilist uit Maastricht is vrijdagmorgen 22 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist bleek omstreeks 02.00 uur bij een routinecontrole op de Tongerseweg te Maastricht. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik werd bevestigd door de uitslag van een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.1. en
1.2 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van vijf uur zijn bezit.

Ook een 28 jarige inwoner van Meerssen werd vrijdagmorgen 22 februari 2002 omstreeks 03.30 uur door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobilist werd vrijdagmorgen op de Meerssenerweg te Maastricht door een politiepatrouille gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken hetgeen een alcoholblaastest bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag tussen 0.9 en 1 promille. Tegen de Meerssennaar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest nog drie uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Meerssen, hennepkwekerij in voormalig klooster op Damiaanberg: De politie heeft donderdag 21 februari 2002 in een kraakpand gevestigd in het voormalig klooster op de Damiaanberg te Meersen een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd geheel ontmanteld. De eigenaar van de hennepkwekerij is nog onbekend. Medewerkers van Essent stelden de voorbij week vast dat in het voormalig klooster het zegel van de elektriciteitsmeter verbroken was en dat er een buitensporig hoog stroomverbruik door de bewoners betrokken werd gedaan.
Samen met de politie werd donderdagavond 21 februari in het voormalig klooster een onderzoek ingesteld. Op de derde etage werd een afgesloten ruimte aangetroffen waarin na verbreking van het slot een hennepkwekerij werd aangetroffen. Deze hennepkwekerij bestond uit drie op de grond geplaatste bakken waarin in totaal 566 hennepplanten werden aangetroffen. Verder trof de politie 24 groeilampen aan alsmede een afzuiginstallatie, twee koolstoffilters, drie ventilatoren en een dompelpomp. De ramen van deze hennepkwekerij waren afgeplakt met zwart landbouw plastic om de aanwezigheid van de fel schijnende groeilampen voor de buitenwereld onopgemerkt te laten. De politie heeft de gehele kwekerij na overleg met de Officier van Justitie ontmanteld waarbij alle onderdelen in beslag genomen werden. Van de hennepplanten zijn monsters genomen. De medewerkers van Essent hebben zowel het gas als de elektriciteit in het voormalige klooster geheel afgesloten. De eigenaar van de kwekerij is nog onbekend. Naar hem wordt een onderzoek gedaan.

Maastricht, woninginbraken:
Op donderdagmiddag 21 februari 2002 hebben in twee woningen gelegen in een appartementencomplex aan de Laathofruwe te Maastricht inbraken plaatsgevonden. Van beide woningen werd de voordeur op grove wijze geforceerd waarna de toegang werd verkregen. Beide woningen werden geheel doorzocht. Uit een van de woningen werd een grote hoeveelheid cds ontvreemd alsmede een dvd-speler, juwelen en kleding. De gedupeerde bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan. Wat er uit de tweede woning ontvreemd werd is nog niet bekend. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, openlijke geweldpleging:
Een 33 jarige inwoner van Maastricht is vrijdagmorgen 22 februari 2002 op de Kastanjelaan te Maastricht door een groep van vijf jeugdigen mishandeld.
Het slachtoffer fietste vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur over het fietspad van de Kastanjelaan. Hij wilde een groep van vijf jeugdige personen voorbijrijden, maar werd door de groep van zijn fiets getrokken waarbij het slachtoffer ten val kwam en op zijn elleboog terechtkwam. De groep vernielde daarop de fiets door erop te gaan staan. Het slachtoffer probeerde de vernieling te verhinderen door de groep weg te duwen en te slaan. Zelf kreeg hij daarbij elke rake klappen. Het vijftal maakte zich daarna snel ertussenuit. Het slachtoffer deed kort daarna bij de politie aangifte van de openlijke geweldpleging. Hij liep zelf een kneuzing op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie