Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SYSTEMAT-Voorlopige resultaten 2001

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Jaarresultaten - 22/02/2002

SYSTEMAT-Voorlopige resultaten 2001

SYSTEMAT-Voorlopige resultaten 2001 De informatica-activiteit kende in 2001 een uitstekend eerste semester, maar kreeg daarna een gevoelige klap door de gebeurtenissen van 11 september. Tijdens de maanden november en december herstelde het activiteitsniveau zich weer duidelijk, zonder echter het niveau te bereiken dat een jaar eerder in diezelfde periode werd genoteerd. De geconsolideerde jaaromzet van Systemat bedraagt voor boekjaar 2001 ongeveer EUR 535 miljoen.

In vergelijking met de EUR 470 miljoen van 2000 betekent dit bij een onveranderd consolidatiekring een groei met 14%. Het nettoresultaat bedraagt EUR 3,3 miljoen na EUR 6,7 miljoen afschrijvingen, hetzij een nettocashflow van ongeveer EUR 10 miljoen. In deze uitzonderlijk onrustige economische context bewijst Systemat zijn vermogen om niet alleen een duidelijke omzetgroei te realiseren bij een onveranderde consolidatiekring, maar ook en vooral opnieuw een winstgevende structuur op te zetten met een nettocashflow die er aanzienlijk op vooruitgaat in vergelijking met die van 2000. De groep Systemat heeft veel lessen getrokken uit het jaar 2000 en heeft zijn businessmodel aangepast met een resolute heroriëntatie op de klanten en op het optimaliseren van zijn rentabiliteit. Systemat is vandaag een betekenisvolle Europese acteur die in alle sereniteit naar het herstel van de markten uitkijkt. Systemat zal volop profiteren van elke heropleving, en dit dankzij de verbetering van zijn financiële structuur, de menselijke en technische kwaliteiten van zijn teams en de progressieve integratie van zijn internationale participaties. Het Systemat model steunt op een voortgezette investering in mensen en technologie-infrastructuren. Het is geen louter financieel noch een opportunistisch model, maar een model van duurzame creatie en behoud van toegevoegde waarden. Binnen die krachtlijnen worden kansen voor externe groei bestudeerd, enkel vanuit het perspectief van een positieve bijdrage tot de resultaten. Dat Systemat model bewijst in 2001 zijn vermogen om te reageren op, en zich aan te passen aan de vertraging van de markt. En morgen bewijst het alle voordelen van zijn intact gebleven menselijk en technologisch potentieel om onze klanten verder bij te staan in hun ambities. De geconsolideerde en geauditeerde resultaten van de groep Systemat zullen op 14 maart 2002 aan de markt worden voorgesteld.

Bron: Systemat
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie