Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opheffen speelplekken Colmschater Enk

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Deventer

Opheffen speelplekken Colmschater Enk

De gemeente is van plan drie speelplekken in de Colmschater Enk op te heffen. De omwonenden van de speelplekken zijn schriftelijk geïnformeerd over dit voornemen. Als bewoners zich niet alsnog aanmelden een speelplek te behouden en op te knappen, dan wordt de opheffing definitief.

De afgelopen maanden is er meerdere malen overleg geweest over de toekomst van de ruim dertig speelplekken in de Colmschater Enk. Bewoners zijn opgeroepen mee te denken over de toekomst van de speelplekken. Uitgangspunt was een opknapbeurt om het geheel weer voor tien jaar goed te kunnen laten functioneren.

Er zijn heel wat bewoners rond de diverse plekken bezig geweest, maar voor sommige plekken is geen of heel weinig belangstelling getoond. Als ook de gemeente geen waarde hecht aan zo'n plek, kan opheffing aan de orde komen. Voor drie speelplekken is dat het geval. Het gaat om het terreintje tussen de Korenbloem en het Roessinkspad en twee terreintjes onder aan de geluidswal aan de noordzijde van de buurt, rechtsboven de Kattestaart en boven de Bereklauw. De nieuwe bestemming wordt in alle drie gevallen openbaar groen, in aansluiting met het omliggende groen.

De bewoners hebben tot 1 maart de tijd te reageren op het voorstel tot opheffing. Als er zich toch bewoners melden (meer dan een enkele) voor behoud van de plekken, dan gaat de gemeente alsnog met hen een toekomstplan bedenken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met F. Hijman, adviseur Spil Adviesgroep (begeleiding revisie speelplekken Deventer), telefoon 038-4216746.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie