Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw begeleidings-voertuig voor opleiding

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vakopleiding Transport en Logistiek
Zoek soortgelijke berichten

Vakopleiding Transport en Logistiek


21 FEBRUARI 2002

Vakopleiding Transport en Logistiek neemt nieuw begeleidings-voertuig voor de opleiding Erkend Particulier Begeleider in gebruik.

Op woensdag 13 februari kreeg Paul Offerman, productmanager van Vakopleiding Transport en Logistiek van Michel Vlaswinkel, projectleider bij DaimlerChrysler, de sleutels overhandigd van een speciaal geprepareerd instructievoertuig voor transport-begeleiders. Deze overhandiging vond plaats in de DaimlerChrysler Academy te Nijkerk.

Met de ingebruikname van deze Mercedes Sprinter 208 CDI Sprintshift als instructievoertuig heeft Vakopleiding Transport en Logistiek een belangrijke sprong voorwaarts gemaakt in de uitvoeringskwaliteit van de opleiding Erkend Particulier Begeleiders Exceptioneel Transport (EPB). Partijen die betrokken zijn bij de regelgeving over transportbegeleiding hebben afgesproken alleen de kleur ral 1003 voor de begeleidingsvoertuigen te gebruiken in verband met de herkenbaarheid. Verder is de auto uitgerust met ondermeer een halogeen zwaailichtbalk, stroboscooplampen voor en achter, mobilofoon en GSM communicatieapparatuur, volautomatische versnellingsbak en dubbele bediening en spiegelbezetting. De auto is voorzien van een zogenaamde dubbelcabine waardoor er plaats is voor vijf cursisten en een instructeur.

Inhoud cursus Erkend Particulier Begeleider
Onlangs is in samenwerking met betrokken instellingen bij transportbegeleiding, zoals de KLPD, RDW Voertuigtechniek en Informatie, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Transport en Logistiek Nederland (TLN), het Examenbureau Vervoer en Logistiek (EVL) en de Vereniging van Transportbegeleiders (VTB) de opleiding EPB geheel vernieuwd aan de huidige kwaliteitseisen. In de opleiding wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan de wettelijke taken en bevoegdheden die transportbegeleiders hebben als verkeersregelaar. In de opleiding maakt de Vakopleiding gebruik van een trekker met een containeroplegger die in de breedte kan uitschuiven tot max. vier meter. Er wordt gereden op routes van het boven- en onderliggend wegennet in de randstad Rotterdam. De RDW heeft speciaal voor de opleiding en examinering van Erkend Particulier Begeleiders zes ontheffingen verleend voor transporten die breder zijn dan wettelijk toegestaan.

Vakopleiding is volop beweging
Als branche-opleidingsinstituut heeft de Vakopleiding zich de laatste tijd sterk ontwikkeld. Als reactie op de marktvraag is door samenwerking met diverse partijen onlangs nog de cursus Chauffeur Exceptioneel Transport tot stand gebracht. Andere recente ontwikkelingen op het gebied van cursusaanbod zijn de opleidingen volgens het certificatieschema Verticaal Transport van de TCVT en ADR Teleleren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie