Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regiotaxi Eemland officieel van start

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Regiotaxi Eemland officieel van start

22-02-2002
Op 22 februari 2002 is de Regiotaxi Eemland officieel geopend. De Regiotaxi rijdt al vanaf 1 januari van dit jaar en is begonnen met 130 ritten. Inmiddels is dat aantal verdrievoudigd. De Regiotaxi in het Gewest Eemland is een initiatief van de gemeenten Amersfoort, Nijkerk, Baarn, Soest, Leusden, Woudenberg, Bunschoten, Eemnes en de provincie Utrecht. De coördinatie en projectleiding ligt bij het Gewest Eemland.

Collectief en vraagafhankelijk
De Regiotaxi is een collectief vraagafhankelijk vervoerssysteem (CVV). Collectief omdat het een deeltaxisysteem is en de ritten worden gecombineerd. Vraagafhankelijk in de zin dat de Regiotaxi alleen rijdt als er een vervoervraag is. De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer en is geschikt voor iedereen, jong of oud. Door speciale voorzieningen en goed opgeleid personeel is De Regiotaxi ook uitermate geschikt voor mensen met een functiebeperking. Het is niet noodzakelijk om eerst een vervoerpas aan te vragen, iedereen kan bellen en een rit reserveren.

Kwaliteitseisen
Vanaf de start van het project was duidelijk dat de kwaliteit van het vervoer veel aandacht zou moeten krijgen. Bij de uiteindelijke aanbesteding is de keus gevallen op Klomp Groepsvervoer bv, wiens bedrijfsfilosofie het beste aansloot bij de kwaliteitseisen. Die kwaliteitseisen zijn voortgekomen uit overleggen met diverse belangengroeperingen en potentiële gebruikersgroepen. Zo moest de Regiotaxi regio-overschrijdend zijn, stipt en betrouwbaar, met deskundige en servicegerichte chauffeurs. Daarnaast vindt men het belangrijk dat de Regiotaxi een aanvulling is op het huidige openbaar vervoer en goede aansluitingen biedt, dat hij voor iedereen toegankelijk is en rijdt van deur tot deur en van en naar bestaande haltes.
Er is een klankbordgroep ingesteld om de kwaliteit te bewaken. In die groep zitten ook vertegenwoordigers van de verschillende belangenorganisaties. Het is de bedoeling dat deze klankbordgroep gaat functioneren als reizigerspanel voor het CVV.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de Regiotaxi Eemland kunt u contact opnemen met:
Wilma Zoodsma van Gewest Eemland, tel. (033) 469 53 04, e-mail: (wilma.zoodsma@planet.nl).

Of bij de provincie Utrecht:

Meer informatie: Gert van Kempen, telefoon (030) 258 34 69 of Gert.van.Kempen@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie