Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Rivierenland 22-02-2002

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 15 februari 2002


* Recherchebijstandsteam geformeerd voor onderzoek naar overval in Zetten
De politie Gelderland-Midden heeft een recherchebijstandsteam (RBT) geformeerd om de gewapende overval op een bankfiliaal in Zetten op 18 februari te onderzoeken.
Hiertoe is besloten op grond van het gewelddadige karakter van de overval, waarbij een dertigjarige medewerker van de bank werd neergeschoten door één van de twee overvallers. Het slachtoffer werd gewond overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen; de toestand van het slachtoffer lijkt stabiel. De twee overvallers gingen er met een geldbedrag vandoor; over de hoogte van de buit is nog niets bekend.
Overigens betekent de formatie van het regionale team niet dat het onderzoek nog moet starten. Direct na de overval is de recherche van het district Rivierenland reeds begonnen met het zoeken en horen van getuigen.
Met de vorming van het RBT heeft het district versterking gekregen van rechercheurs uit de andere onderdelen van de regio Gelderland-Midden. Het team bestaat uit twintig medewerkers. Vandaag krijgt dit team zelfs nog extra versterking om een uitgebreid buurtonderzoek te kunnen doen. In totaal zullen zo'n 30 á 40 personen dit onderzoek uitvoeren, dat zich uitstrekt over heel Zetten.
Het onderzoek vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de officier van justitie.


* Rivierenland - DAGOVERZICHT

Man aangehouden wegens doorrijden na aanrijding WESTERVOORT - Op donderdag 21 februari '02 werd op de Dorpstraat in Westervoort een geparkeerde personenauto aangereden door een andere personenauto, die er vervolgens met hoge snelheid vandoor ging. De bestuurder van deze auto kon echter snel worden achterhaald omdat de bumper van zijn auto met daaraan het kenteken op de plaats van de aanrijding was achtergebleven. Het betrof een 34-jarige inwoner van Arnhem. De bestuurder werd kort na de aanrijding bij zijn woning in Arnhem aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Aangehouden na tanken zonder betalen

ZEVENAAR - Gisteravond rond 20.00 uur werden op de Ijssellaan in Arnhem een 37-jarige inwoner van Zevenaar en een 33-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden wegens tanken zonder te betalen. De mannen hadden getankt bij een pompstation aan de Doesburgseweg in Zevenaar. Eén van de pompbediendes is de mannen in een auto gevolgd en gaf intussen aan de politie door waar de auto zich op dat moment bevond. De auto werd op de Ijssellaan in Arnhem door twee surveillance-eenheden van de politiedistrict Rivierenland klem gereden waarna beide verdachten konden worden aangehouden. Ze hebben de nacht op het politiebureau in Arnhem doorgebracht en zijn na verhoor vanochtend weer in vrijheid gesteld. Beiden hebben een dagvaarding mee naar huis gekregen.
Politie houdt snelheidscontrole's

WESTERVOORT - Op donderdag 21 februari werd er op meerdere plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Op de Rivierweg in Westervoort werd gecontroleerd met behulp van de lasergun. In totaal werden er 16 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km per uur, alwaar slechts 50 km per uur mag worden gereden.
HUISSEN - Ook op de Hoeve in Huissen werd gisteren om 12.00 uur een controle gehouden met de lasergun. Drie personen kregen een bekeuring wegens te hard rijden.
WESTERVOORT - Verder werd er door het verkeerhandhavingsteam gecontroleerd op de Dorpstraat in Westervoort, alwaar 12 bestuurders werden bekeurd wegens overschrijding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km per uur. BABBERICH - Ook in Babberich, op de Aerdtseweg werd gisteren van 8:42 uur tot 9:35 uur door het VHT een snelheidscontrole gehouden. Van de 44 gecontroleerde voertuigen reden er zes te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km / uur. LOBITH - In Lobith werd van 08.22 uur tot 13.31 uur door het VHT gecontroleerd op de Batavenweg. Van de 3040 gecontroleerde voertuigen reden er 23 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km / uur.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie