Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groencontract, een extra stukje tuin in Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zwijndrecht

Groencontract, een extra stukje tuin

Veel tuinliefhebbers zouden graag een groter stukje grond tot hun beschikking hebben. Een aantal kiest er voor om een volkstuintje te huren en hier met hun hobby bezig te zijn, maar het kan ook wat dichter bij huis. Sinds enkele jaren kent de gemeente de zogenaamde groencontracten. Dit contract geeft u de mogelijkheid om een deel van het openbare groen in uw directe woonomgeving naar eigen idee in te richten. Als tegenprestatie onderhoudt u dit stuk(je) plantsoen voor minimaal vijf jaar, de standaard duur van het contract.

Met de beschikbare middelen (geld én personeel) kan de gemeente alle plantsoenen en groenstroken op een bepaalde uniforme wijze inrichten en onderhouden. Hierbij wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. Maar kwaliteit van het groen wordt door iedereen echter anders ervaren. Om inwoners de mogelijkheid te geven een deel van het plantsoen meer aan hun kwaliteitswensen te laten voldoen geeft de gemeente de ruimte om een deel van het groen in de woonomgeving zelf te gaan onderhouden. In overleg met de gemeente kan het plantsoen naar eigen idee ingevuld worden. Bij de inrichting helpt de gemeente een handje. Mensen van de groenvoorziening assisteren bij het inrichten, geven tuintechnische adviezen en de gemeente stelt, uiteraard in overleg met u, de beplanting beschikbaar. Omdat het hier gaat om gemeentegrond moet het openbaar karakter van het plantsoen behouden blijven.

Een groencontract is niet vrijblijvend. Als tegenprestatie gaat u de verplichting aan om het nieuw ingerichte plantsoen voor een vastgestelde periode van minimaal vijf jaar te onderhouden. Dat betekent dat u mag schoffelen, snoeien, opbinden en alles wat er bij hoort. De gemeente zal zich met het onderhoud niet bezig houden. U kunt het stukje groen omtoveren tot een stukje plantsoen dat voldoet aan de kwaliteitseisen die u stelt.

Op dit moment heeft de gemeente al 75 contracten met inwoners afgesloten.

Wilt u ook zelf een groencontract afsluiten of meer weten neem dan contact op met

Ad van Rooij (Zwijndrecht-West)
tel. (078) 620 67 17

of

Theo Rietveld (Zwijndrecht-Oost)
tel. (078) 620 67 16

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie