Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NMa-uitspraak tast recht van vereniging aan

Datum nieuwsfeit: 22-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Unie van elektrotechnische ondernemers

NMa-uitspraak tast recht van vereniging aan uneto-vni overweegt beroepsprocedure

Zoetermeer, 22 februari 2002

Erkenningsregeling
UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, hanteert voor het lidmaatschap van de vereniging criteria die onder meer betrekking hebben op publieke veiligheid en volksgezondheid. Andere ondernemersverenigingen hanteren vergelijkbare criteria. De NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) beschouwt lidmaatschapscriteria van ondernemersverenigingen die een groot deel van de branche vertegenwoordigen als een erkenningsregeling. Omdat zo'n regeling van invloed zou zijn op de concurrentieverhoudingen, stelt de NMa vergaande eisen aan de lidmaatschapscriteria van ondernemersverenigingen. UNETO-VNI is het met die uitspraak niet eens. De organisatie vindt dat de mogelijkheden tot samenwerking binnen het MKB door de uitspraak worden beperkt.

Grondwet
De NMa is volgens UNETO-VNI niet bevoegd om de vrijheid van vereniging, die in de grondwet is vastgelegd, opzij te schuiven. De ondernemersorganisatie is van mening dat haar activiteiten geen enkele relatie hebben tot mededingingsaspecten. Op basis daarvan kunnen de lidmaatschapscriteria dan ook niet van invloed zijn op de concurrentieverhoudingen. UNETO-VNI beslist waarschijnlijk nog deze week over een eventueel hoger beroep bij de rechtbank van Rotterdam tegen de NMa-uitspraak.

Einde persbericht

Meer informatie:
Dick Reijman, afdeling Communicatie UNETO-VNI
Telefoon: (079) 32 50 737
Mobiel: (06) 511 22 815
Fax: (079) 325 06 66
e-mail : d.reijman@uneto-vni.nl

Over UNETO-VNI:
De 6.000 leden van UNETO-VNI hebben samen 110.000 werknemers en een omzet van 9 miljard. De vereniging is daarmee één van de grootste werkgeversorganisaties van ons land. UNETO-VNI is per 1 januari jl. ontstaan door een fusie van de Unie van Elektrotechnische Ondernemingen (Uneto) en de Vereniging van Nederlandse Installatiebedrijven (VNI).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie