Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delta Sports verslaat Oudnederlands elftal tijdens opening Molenwiek

Datum nieuwsfeit: 23-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Digitale Gemeente Houten

Delta Sports verslaat Oudnederlands elftal tijdens opening Molenwiek.

maandag 25 februari 2002 - Bron: Redactie SDGH

Houten - Zaterdagmiddag is onder grote belangstelling de nieuwe Houtense sporthal De Molenwiek door wethouder Makkinga van sportzaken geopend. De openingswedstrijd tussen het zaalvoetbalteam van Delta Sports en oud-spelers van het Nederlands elftal werd door Delta met 11-9 gewonnen.

Makkinga opende de sporthal met hulp van de driejarige Nigel van Zelst, het jongste lid van voetbalvereniging Delta Sports'95. Ze liepen hiervoor dwars door een versierde papieren wand die voor de toegang van de hal was geplaatst.
De nieuwe sporthal is gevestigd aan de Papiermolen, naast het Racketcentrum en is een vervanging voor sporthal De Spil in het centrum. De Spil moet wijken voor de uitbreiding van winkels. Makkinga zei in zijn toespraak dat de sporthal in twee jaar tijd is gerealiseerd; "In december 1999 namen we het raadsbesluit en in december 2001 was de bouw klaar." Sinds 2 januari is de zaal daadwerkelijk in gebruik. De nieuwe sporthal heeft twee geluidsdichte vouwwanden die de zaal in drieën delen, waardoor het mogelijk is dat drie schoolklassen tegelijkertijd gymnastiekles krijgen.

Op andere tijden wordt de hal gebruikt door verschillende sportverenigingen. Zo vindt er basketbal, badminton, zaalvoetbal, hockey, honk- en softbal, tae-kwondo en tennis plaats. De hal kost ruim 2,5 miljoen euro. Makkinga zei dat het goed gaat met de sportvoorzieningen in Houten. "Binnenkort komt sporthal De Weteringhoek gereed en ook op De Kruisboog komt in de toekomst een hal. Verder krijgen tafeltennisvereniging HTTC en tennisvereniging Atalanta nieuwe onderkomens." Volgens Makkinga wordt over een aantal jaren gekeken of de uitbreiding van de sportvoorzieningen aansluit bij het nieuwe aantal inwoners van Houten.

In de nieuwe sporthal de Molenwiek is ook café De Wieck gevestigd. Naast een hapje en een drankje voor de sporters richt De Wieck zich ook met catering op de kantoren rond de hal. De uitbater van dit café is tevens beheerder van de sporthal en zorgt ervoor dat alles schoon blijft. Ten slotte heeft de schoolartsendienst een onderkomen gevonden in het pand.

Openingswedstrijd.
De openingswedstrijd in de hal werd gehouden tussen het eerste zaalvoetbalteam van Delta Sports'95 en een team van oud-internationationals waarin Simon Tahamata, Ben Wijnstekers, Sonny Silooy, Rene van der Gijp en John De Wolf meespeelden. Het team werd aangevuld met Bas Muis van Goede tijden, slechte tijden en Ruud Bernard van Big Brother. De aftrap van de wedstrijd werd door de driejarige Nigel gegeven, waarna Delta vrij snel een doelpunt scoorde.

Na een ruststand van 6-4 bleek dat de ex-internationals hun meerdere moesten erkennen in de Houtense club. Met 11-9 zette Delta de tegenstander aan de kant. Aanvoerder Ruud Bernard zei dat het team van Delta goed op elkaar was ingespeeld. "Ons team heeft wel talent, maar zijn minder gewend met elkaar te spelen. Ik stond achterin alles te organiseren." Bernard wilde zelf nog wel eens door iemand heen gaan, op momenten dat zijn techniek hem in de steek liet. Hij scoorde tot zijn eigen vreugde ook een paar keer. Ondanks het grote imago van de tegenstander wist Delta de rust en het overzicht in het spel te houden en werd de voorsprong niet meer weggegeven.

Winnend zaalvoetbalcoördinator J. Neilen van Delta zei niet te hadden gedacht te overwinnen. "We hadden het wel gehoopt, maar een leuke gezellige middag is belangrijker dan de uitslag, alhoewel de jongens hier vreselijk trots op zijn."

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie