Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 23-02-2002

Datum nieuwsfeit: 23-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 23 februari 2002

Dagelijkse berichten

Bourtange: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Vlagtwedderstraat in Bourtange zijn vrijdagmorgen een 23-jarige man en een 14-jarige jongen, uit Vlagtwedde respectievelijk Bourtange, gewond geraakt. Het 23-jarige slachtoffer reed met zijn auto vanuit een uitrit de weg op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, bestuurd door een 35-jarige man uit Bourtange. Er volgde een aanrijding waarbij de 23-jarige man gewond raakte. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. Het 14-jarige slachtoffer liep een hoofdwond op en moest door een arts worden behandeld. Beide autos liepen aanzienlijke schade op en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Delfzijl: barbezoeker aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Singel in Delfzijl heeft de politie vrijdagnacht een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De verdachte, opvarende van een in de haven van Delfzijl afgemeerd schip, was in het bezit van een zogenaamd nunchaku-wapen (wurgstokjes). Een barmedewerker zag dat en waarschuwde de politie. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Na verhoor is de man heengezonden.

Delfzijl: vrouw mishandeld door ex
Een 31-jarige vrouw is vrijdagmiddag door haar ex-vriend mishandeld in haar woning aan de Robbeplaat in Delfzijl. De man kwam bij de vrouw aan de deur. Ze liet hem binnen voor een gesprek maar daarbij ontstond ruzie. De vrouw werd daarbij door haar ex geslagen en geschopt. Ze liep buik en rugletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De ex ging er na de ruzie vandoor. Hij kon nog niet worden aangehouden.

Groningen: aanhoudingen na aanrijding
De politie heeft vrijdagnacht twee mannen in de leeftijd van 30 en 38 jaar, een 18-jarige vrouw en twee jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar, allen uit Assen aangehouden nadat op de Ubbo Emmiussingel een auto tegen een boom was gebotst. Getuigen zagen dat na het ongeval vier mensen die in de auto zaten waren weggelopen in de richting van het hoofdstation NS. Drie inzittenden werd aangetroffen op de A28 in een naar Assen onderweg zijnde taxi. Ze werden aangehouden en naar het politiebureau in Groningen gebracht. Uit hun verklaringen bleek dat de andere inzittende, de 13-jarige jongen, met de trein naar huis wilde gaan. Hij werd aangetroffen op het perron van het hoofdstation. Hij was op dat moment in gezelschap van de 38-jarige verdachte. Dat bleken vader en zoon te zijn. In een poging de 13-jarige knaap aan te houden werd de betrokken politieagente door de vader tegen gehouden. De jongen kon daardoor wegrennen maar werd kort daarop alsnog opgepakt. De vader werd aangehouden voor ambtsbelemmering. Aan het politiebureau werd alle verdachten gehoord. Daarbij kwam vast te staan dat de vijf mensen gezamenlijk naar Groningen waren gereden in de auto die later op de Ubbo Emmiussingel tegen de boom botste. Na cafébezoek besloten vier naar huis te gaan. De 38-jarige Assenaar bleef in de stad achter. Onderweg richting Assen botste de auto tegen de boom. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de 30-jarige verdachte de auto bestuurde. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs en verkeerde onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De 18-jarige vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht omdat ze zwanger is. De 38-jarige Assenaar is ingesloten. Ook hij verkeerde merkbaar onder invloed van drank. Na verhoor wordt hij heengezonden. De man krijgt proces-verbaal voor ambtsbelemmering. Beide jongens en de bestuurder van de auto zijn na verhoor heengezonden.

Groningen: bromfietser op snelweg
Op de Europaweg in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed op zijn brommer op de Europaweg en werd door automobilisten tot stoppen gedwongen en aan de politie overgedragen. De man die afkomstig is uit Zuid-Afrika bleek niet op de hoogte te zijn van het feit dat hij niet op een autoweg mag rijden met een brommer. Nadat hem de verkeersregels duidelijk waren gemaakt kon hij gaan. Hij kreeg geen bekeuring.

Groningen: man aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 21-jarige man uit de Friese gemeente Franekeradeel aangehouden. De man gedroeg zich hinderlijk en irritant op de dansvloer. Toen een barmedewerker daar wat van zijn kreeg hij een kopstoot van de verdachte. Die is door de politie meegenomen en ingesloten voor nader verhoor. De barmedewerker liep geen noemenswaardig letsel op.

Groningen: junk aangehouden
In de Eyssoniusstraat in Groningen heeft de politie vrijdagmiddag een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. Over de man waren gedurende de middag uit verschillende delen van de stad al zeven meldingen binnengekomen. De man stak meerdere keren zonder uit de kijk over en sloeg op meerdere plaatsen op autos. Ook aan de Eyssoniusstraat ging hij op autos liggen. De man bleek onder invloed van drugs te verkeren. Hij is ingesloten.

Groningen: Duitsers aangehouden
In de Kleine Haddingestraat in Groningen heeft de politie vrijdagavond drie mannen in de leeftijd van 22, 27 en 29 jaar, alle drie uit het Duitse Rheine aangehouden. De mannen worden verdacht van bedreiging en poging tot beroving van een 36-jarige man uit Groningen. Die werd door de verdachten aangesproken met de vraag of hij drugs te koop had of wist waar die te verkrijgen waren. Toen het slachtoffer daar niet op in ging werd hij bedreigd en probeerden de drie hem zijn portemonnee afhandig te maken. Er ontstond een hevige woordenwisseling. Te voet surveillerende politiemensen waren daar deels getuige van. Het slachtoffer wendde zicht tot de agenten met zijn verhaal. De drie andere mannen gingen er daarop hardlopend vandoor. Ze werden kort daarop in een auto aangetroffen in de Kleine Haddingestraat. De verdachten zijn naar het bureau gebracht en voor onderzoek en verhoor ingesloten.

Groningen: rijden tijdens ontzegging
Wegens rijden terwijl hem de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen is ontzegd heeft de politie vrijdagmiddag op de Korreweg in Groningen een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed op een brommer en bleek bij controle, omdat hij geen helm droeg, geen rijbewijs of een bromfietscertificaat te kunnen tonen. Bij navraag door de controlerende agenten bleek de man wel een bromfietscertificaat te hebben, maar ook kwam naar voren dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. De man werd aangehouden maar verzette zich hevig. Na een worsteling met agenten kon hij naar het bureau worden gebracht. Na verhoor is hij heengezonden. Zijn brommer moest hij bij de politie achter laten.

Provincie Groningen: alcoholcontroles
In het kader van de grootscheepse Europese alcoholcontroles die vrijdagavond en vrijdagnacht in het hele land en in diverse andere Europese landen zijn gehouden heeft Regiopolitie Groningen op 31 verschillende plaatsen in de provincie alcoholcontroles uitgevoerd. Daarbij werden in totaal 56 politiemensen ingezet. Tijdens de controles werd van 3102 bestuurders een blaasproef afgenomen. Drieëntwintig van hen bleken te veel te hebben gedronken. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Van twee bestuurders werd een bloedproef genomen. Zes automobilisten moesten hun rijbewijs inlever. Twee daarvan waren betrokken bij verkeersongevallen. Op de A28 bij Haren sloeg een 31-jarige automobilist met zijn auto over de kop nadat hij de macht over stuur was verloren en tussen de afslag Haren en de hoofdrijbaan terechtkwam. De man liep geen lestel op. Wel werd bij hem 1.62 promille alcohol vastgesteld. Aan de Garsthuizerweg in Zeerijp belandde een 30-jarige man uit de gemeente Loppersum met zijn auto in de sloot. Hij liep geen letsel op maar bleek wel onder invloed te zijn (2.05 promille). Het hoogste alcoholpromillage werd gemeten bij een 42-jarige automobilist uit Groningen. Hij werd aangehouden aan de Korreweg in de Stad. De man scoorde 2.2 promille. Alle verdachten werden na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...