Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 23-02-2002

Datum nieuwsfeit: 23-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 23 februari 2002

Dagelijkse berichten

Bourtange: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Vlagtwedderstraat in Bourtange zijn vrijdagmorgen een 23-jarige man en een 14-jarige jongen, uit Vlagtwedde respectievelijk Bourtange, gewond geraakt. Het 23-jarige slachtoffer reed met zijn auto vanuit een uitrit de weg op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, bestuurd door een 35-jarige man uit Bourtange. Er volgde een aanrijding waarbij de 23-jarige man gewond raakte. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. Het 14-jarige slachtoffer liep een hoofdwond op en moest door een arts worden behandeld. Beide autos liepen aanzienlijke schade op en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Delfzijl: barbezoeker aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Singel in Delfzijl heeft de politie vrijdagnacht een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De verdachte, opvarende van een in de haven van Delfzijl afgemeerd schip, was in het bezit van een zogenaamd nunchaku-wapen (wurgstokjes). Een barmedewerker zag dat en waarschuwde de politie. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Na verhoor is de man heengezonden.

Delfzijl: vrouw mishandeld door ex
Een 31-jarige vrouw is vrijdagmiddag door haar ex-vriend mishandeld in haar woning aan de Robbeplaat in Delfzijl. De man kwam bij de vrouw aan de deur. Ze liet hem binnen voor een gesprek maar daarbij ontstond ruzie. De vrouw werd daarbij door haar ex geslagen en geschopt. Ze liep buik en rugletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De ex ging er na de ruzie vandoor. Hij kon nog niet worden aangehouden.

Groningen: aanhoudingen na aanrijding
De politie heeft vrijdagnacht twee mannen in de leeftijd van 30 en 38 jaar, een 18-jarige vrouw en twee jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar, allen uit Assen aangehouden nadat op de Ubbo Emmiussingel een auto tegen een boom was gebotst. Getuigen zagen dat na het ongeval vier mensen die in de auto zaten waren weggelopen in de richting van het hoofdstation NS. Drie inzittenden werd aangetroffen op de A28 in een naar Assen onderweg zijnde taxi. Ze werden aangehouden en naar het politiebureau in Groningen gebracht. Uit hun verklaringen bleek dat de andere inzittende, de 13-jarige jongen, met de trein naar huis wilde gaan. Hij werd aangetroffen op het perron van het hoofdstation. Hij was op dat moment in gezelschap van de 38-jarige verdachte. Dat bleken vader en zoon te zijn. In een poging de 13-jarige knaap aan te houden werd de betrokken politieagente door de vader tegen gehouden. De jongen kon daardoor wegrennen maar werd kort daarop alsnog opgepakt. De vader werd aangehouden voor ambtsbelemmering. Aan het politiebureau werd alle verdachten gehoord. Daarbij kwam vast te staan dat de vijf mensen gezamenlijk naar Groningen waren gereden in de auto die later op de Ubbo Emmiussingel tegen de boom botste. Na cafébezoek besloten vier naar huis te gaan. De 38-jarige Assenaar bleef in de stad achter. Onderweg richting Assen botste de auto tegen de boom. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de 30-jarige verdachte de auto bestuurde. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs en verkeerde onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De 18-jarige vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht omdat ze zwanger is. De 38-jarige Assenaar is ingesloten. Ook hij verkeerde merkbaar onder invloed van drank. Na verhoor wordt hij heengezonden. De man krijgt proces-verbaal voor ambtsbelemmering. Beide jongens en de bestuurder van de auto zijn na verhoor heengezonden.

Groningen: bromfietser op snelweg
Op de Europaweg in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed op zijn brommer op de Europaweg en werd door automobilisten tot stoppen gedwongen en aan de politie overgedragen. De man die afkomstig is uit Zuid-Afrika bleek niet op de hoogte te zijn van het feit dat hij niet op een autoweg mag rijden met een brommer. Nadat hem de verkeersregels duidelijk waren gemaakt kon hij gaan. Hij kreeg geen bekeuring.

Groningen: man aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 21-jarige man uit de Friese gemeente Franekeradeel aangehouden. De man gedroeg zich hinderlijk en irritant op de dansvloer. Toen een barmedewerker daar wat van zijn kreeg hij een kopstoot van de verdachte. Die is door de politie meegenomen en ingesloten voor nader verhoor. De barmedewerker liep geen noemenswaardig letsel op.

Groningen: junk aangehouden
In de Eyssoniusstraat in Groningen heeft de politie vrijdagmiddag een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. Over de man waren gedurende de middag uit verschillende delen van de stad al zeven meldingen binnengekomen. De man stak meerdere keren zonder uit de kijk over en sloeg op meerdere plaatsen op autos. Ook aan de Eyssoniusstraat ging hij op autos liggen. De man bleek onder invloed van drugs te verkeren. Hij is ingesloten.

Groningen: Duitsers aangehouden
In de Kleine Haddingestraat in Groningen heeft de politie vrijdagavond drie mannen in de leeftijd van 22, 27 en 29 jaar, alle drie uit het Duitse Rheine aangehouden. De mannen worden verdacht van bedreiging en poging tot beroving van een 36-jarige man uit Groningen. Die werd door de verdachten aangesproken met de vraag of hij drugs te koop had of wist waar die te verkrijgen waren. Toen het slachtoffer daar niet op in ging werd hij bedreigd en probeerden de drie hem zijn portemonnee afhandig te maken. Er ontstond een hevige woordenwisseling. Te voet surveillerende politiemensen waren daar deels getuige van. Het slachtoffer wendde zicht tot de agenten met zijn verhaal. De drie andere mannen gingen er daarop hardlopend vandoor. Ze werden kort daarop in een auto aangetroffen in de Kleine Haddingestraat. De verdachten zijn naar het bureau gebracht en voor onderzoek en verhoor ingesloten.

Groningen: rijden tijdens ontzegging
Wegens rijden terwijl hem de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen is ontzegd heeft de politie vrijdagmiddag op de Korreweg in Groningen een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed op een brommer en bleek bij controle, omdat hij geen helm droeg, geen rijbewijs of een bromfietscertificaat te kunnen tonen. Bij navraag door de controlerende agenten bleek de man wel een bromfietscertificaat te hebben, maar ook kwam naar voren dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. De man werd aangehouden maar verzette zich hevig. Na een worsteling met agenten kon hij naar het bureau worden gebracht. Na verhoor is hij heengezonden. Zijn brommer moest hij bij de politie achter laten.

Provincie Groningen: alcoholcontroles
In het kader van de grootscheepse Europese alcoholcontroles die vrijdagavond en vrijdagnacht in het hele land en in diverse andere Europese landen zijn gehouden heeft Regiopolitie Groningen op 31 verschillende plaatsen in de provincie alcoholcontroles uitgevoerd. Daarbij werden in totaal 56 politiemensen ingezet. Tijdens de controles werd van 3102 bestuurders een blaasproef afgenomen. Drieëntwintig van hen bleken te veel te hebben gedronken. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Van twee bestuurders werd een bloedproef genomen. Zes automobilisten moesten hun rijbewijs inlever. Twee daarvan waren betrokken bij verkeersongevallen. Op de A28 bij Haren sloeg een 31-jarige automobilist met zijn auto over de kop nadat hij de macht over stuur was verloren en tussen de afslag Haren en de hoofdrijbaan terechtkwam. De man liep geen lestel op. Wel werd bij hem 1.62 promille alcohol vastgesteld. Aan de Garsthuizerweg in Zeerijp belandde een 30-jarige man uit de gemeente Loppersum met zijn auto in de sloot. Hij liep geen letsel op maar bleek wel onder invloed te zijn (2.05 promille). Het hoogste alcoholpromillage werd gemeten bij een 42-jarige automobilist uit Groningen. Hij werd aangehouden aan de Korreweg in de Stad. De man scoorde 2.2 promille. Alle verdachten werden na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie