Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 23-02-2002

Datum nieuwsfeit: 23-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 23-02-2002
Politieberichten van 22/2 (13.00) t/m 23/2 (13.00)

Elsloo: eenzijdig ongeval
Vrijdag omstreeks 10.45 reed een 18-jarige inwoner van Oosterwolde met zijn auto over de Tronde richting Makkinga. Door onbekende oorzaak raakte de auto met de rechterwielen in de rechterberm. Door sterk tegensturen naar links schiet de auto naar de linkerberm. Vervolgens wordt nog weer tegengestuurd naar rechts. Via de linkerberm en enkele boompjes komt het voertuig op de kop tot stilstand in de linkerbermsloot en een boom. Brandweer en ambulance waren ter plaatse, maar wonder boven wonder had de bestuurder geen letsel van betekenis. Het voertuig is afgesleept.

Oosterwolde: vernieling auto
In de nacht van donderdag op vrijdag is een auto beschadigd, die stond geparkeerd aan de Dwarshaer. De auto is rondom bekrast, hetgeen diepe groeven opleverde. De geschatte schade bedraagt enkele duizenden euros. Een 33-jarige inwoner van Oosterwolde heeft aangifte gedaan.

Kootstertille: diefstal uit auto
Donderdag werd ingebroken, via het forceren van het linkerportier, in een auto die stond geparkeerd op de carpoolplaats aan de Rykswei. Gestolen werden een radio-cdspeler en een zonnebril. Aangifte werd gedaan door een 20-jarige inwoner van Kollum.

Noardburgum: diefstal uit auto
Donderdag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd op de carpoolplaats bij Quatrebras. Gestolen werden een radio-cdspeler en een cd. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoner van Drogeham. De auto bleef onbeschadigd.

Drachten: winkeldief aangehouden
Vrijdag omstreeks 18.15 probeerde een 48-jarige inwoner van Drachten twee videobanden ter waarde van 13 euro 98 te stelen uit een winkel aan de Markt. De verdachte kon worden aangehouden en is overgebracht naar het bureau. De zaak werd afgedaan via kort-om.

Drachten: dakbedekkingplaat verloren
Vrijdag omstreeks 14.00 uur reed een 46-jarige automobilist uit Ureterp over de Rijksweg A7 in een busje, met daarachter gekoppeld een aanhangwagen. Op de aanhangwagen lagen dakbedekkingplaten, die met spanbanden waren vastgezet. Op een gegeven moment, mogelijk ten gevolge van harde wind, is een van de banden losgeraakt waardoor een plaat met grote snelheid van de aanhangwagen vloog. Een 38-jarige automobilist uit Hardegarijp was net bezig de combinatie in te halen met zijn vrachtwagen. De van de aanhangwagen losgeraakte plaat boorde zich gedeeltelijk in de voorzijde van de vrachtwagen en de voorruit. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor, hoewel de inwoner van Hardegarijp danig was geschrokken. Beide voertuigen konden hun weg vervolgen.

Heerenveen: inbraak woning
Tussen woensdag en vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Heideburen. Men kwam binnen door een raam in te gooien. Ontvreemd werden enkele tientallen euros, twee fotocameras en een gouden sieraad. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Heerenveen.

Leeuwarden: tasjesroof
Vrijdag omstreeks 19.30 uur fietste een 50-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Noordersingel. Plotseling werd zij van achteren geduwd en pakte een jongen op een mountainbike haar tas uit de fietstas. De verdachte fietste daarop snel weg. De vrouw is nog achter de verdachte aangegaan, maar verloor hem in de buurt van de Spanjaardslaan uit het oog. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Fryslân: landelijke alcoholcontrole
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in het kader van een landelijke alcoholcontrole diverse alcomobilisten in de provincie Fryslân aangehouden. In Leeuwarden werden 30 medewerkers ingezet, 534 verkeersdeelnemers moesten blazen. In Leeuwarden waren eveneens twee medewerkers van het Openbaar Ministerie op het politiebureau aanwezig, die ter plaatse de dagvaarding cq de transacties klaarmaakten, zodat de verdachten meteen wisten waar ze aan toe waren. In totaal moesten in Fryslân circa 1600 verkeersdeelnemers blazen, waarvan 40 een proces-verbaal kregen. Vier rijbewijzen werden ingevorderd, een persoon weigerde medewerking. De hoogst gemeten hoeveelheid uitgeademde lucht (ug/l) bedroeg 1005 te Kollumerzwaag.

In Drachten werd vrijdag om 21.50 uur een 46-jarige automobilist uit Drachten aangehouden op de Eems. Op het bureau blies hij 240 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur. Vrijdag omstreeks 22.20 uur werd in Sneek, op de Bolswarderweg, een 45-jarige automobilist uit Witmarsum gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 385 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur. Vrijdag omstreeks 22.20 werd een 51-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op de Rondweg bij Veenwouden. Op het bureau blies hij 510 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur. Vrijdag omstreeks 22.15 werd een 45-jarige automobilist uit Sint Annaparochie gecontroleerd op de Middelweg-oost in Vrouwenparochie. Op het bureau blies de man 440 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur. Vrijdag omstreeks 22.35 uur werd een 53-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd op de Bolswarderweg te Sneek. Hij blies 625 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Op de Bolswarderweg in Sneek werd vrijdag om 22.35 uur een 32-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken, hetgeen hem een rijverbod van vijf uur opleverde. Vrijdag omstreeks 23.10 uur werd op de Holwerderweg in Dokkum een 20-jarige automobilist uit Dokkum gecontroleerd. Op het bureau blies hij 335 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Vrijdag om 23.15 uur werd een 38-jarige automobilist uit Stiens gecontroleerd op de Lege Hearewei te Stiens. Hij bleek te hebben gedronken. Hij blies 310 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. Vrijdag omstreeks 23.10 werd op de Bolswarderweg te Sneek een 26-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd. Hij blies 250 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur. Vrijdag om 23.25 werd een 53-jarige automobilist uit Schalksmuhle (D.) gecontroleerd op de Nieuweweg te Koudum. Hij blies 395 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur. Vrijdag omstreeks 23.35 uur zag een 32-jarige automobilist uit Sneek een alcoholcontrole op de Bolswarderweg te Sneek. De automobilist ging er daarop vandoor. Op de Hopperstraat kon het voertuig aan de kant worden gezet. De man blies op het bureau 515 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur. Vrijdag omstreeks 23.30 uur moest een 46-jarige automobilist uit Gaast blazen op de Sudergoawei bij Bolsward. Hij blies 265 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur. Rond middernacht werd een 45-jarige automobilist uit IJlst gecontroleerd op de Lemmerweg (Sneek). Hij blies 285 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur. Vrijdag om 23.30 uur werd een 48-jarige automobilist uit Dokkum gecontroleerd op de Rondweg-noord (Dokkum). Hij blies 335 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. Zaterdag, een kwartier na middernacht, werd een 63-jarige automobilist uit Midlum gecontroleerd op het Franekereind te Harlingen.

Hij bleek te hebben gedronken, hetgeen hem een rijverbod opleverde van twee uur. Vrijdag omstreeks 23.50 werd een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op het Vliet te Leeuwarden. De man weigerde te blazen. Hierop is proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Even na middernacht werd een 20-jarige automobilist uit Engwierum aangehouden op de Humaldawei (Metslawier). Hij blies 360 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur. Aan de Overstesingel in Drachten werd zaterdag om middernacht een 56-jarige automobiliste uit Drachten gecontroleerd. Ze bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 310 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. In de T. van der Walstraat in Koudum werd even na middernacht een 54-jarige automobilist uit Koudum gecontroleerd. Resultaat: 330 ug/l, rijverbod van 2 uur. Op de Troelstraweg te Leeuwarden werd om 00.30 uur een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Resultaat: 350 ug/l, rijverbod van twee uur. Omdat de kortom-functionaris aan het bureau was, kon de verdachte even later het bureau verlaten met een transactie van 190 euro. In Harlingen werd op de Schritsen om 01.00 uur een 19-jarige automobilist uit Oosterbierum gecontroleerd. Hij blies 480 ug/l, goed voor rijverbod van vier uur. Omstreeks 02.05 werd een 37-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd op de IJlsterkade. Op het bureau blies de verdachte 515 ug/l, derhalve en rijverbod van vijf uur. Om 02.05 werd op de Foarwei (Kollumerzwaag) een 36-jarige automobilist uit Kollumerzwaag gecontroleerd. Op het bureau blies de verdachte 1005 ug/l, goed voor een rijverbod van 13 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. In Drachten werd om 02.35 uur een 20-jarige automobilist uit Boornbergum gecontroleerd op de Zuidkade. Hij blies 440 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur. In Sneek, op de J.W. Frisostraat, werd om 02.50 uur een 48-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd, met als resultaat 385 ug/l en een rijverbod van drie uur. In de Spanjaardslaan te Leeuwarden werd om 02.55 uur een 34-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij blies 560 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur. Even later kon hij het bureau verlaten met een transactievoorstel van 405 euro. In Zwaagwesteinde, aan de Verlengde Stationsstraat, werd een 34-jarige automobilist uit Dokkum gecontroleerd. Hij blies 605 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur, tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. In Marrum, op de Ljouwerterdyk, werd een 20-jarige automobilist uit Blije gecontroleerd. Hij blies 340 ug/l, een rijverbod derhalve van twee uur. In Drachten, op de Drift, werd om 03.00 uur een 17-jarige bromfietser uit Boornbergum gecontroleerd. Hij blies 315 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. In de Hege Bouwen (Nijemirdum) werd een 57-jarige automobilist uit Oudemirdum gecontroleerd. Hij blies 315 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. In Leeuwarden werd om 03.15 uur een 34-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op het Zuiderplein. Hij blies 330 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur en 190 euro. Om 03.45 werd op de Bredyk (Finkum) een 27-jarige automobilist uit Burdaard gecontroleerd. Resultaat: 410 ug/l, rijverbod van drie uur. Om 03.25 werd op het Zuiderplein in Leeuwarden een 32-jarige automobiliste uit Leeuwarden gecontroleerd. Zij blies 335 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur en 190 euro. In Sneek, op het Grootzand, werd om 03.45 uur een 35-jarige automobiliste uit Sneek gecontroleerd. Zij blies 505 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur. In Leeuwarden kreeg een 29-jarige automobilist uit Leeuwarden, nadat hij gecontroleerd werd op het Zuiderplein, een rijverbod van een uur. Om 03.20 uur werd een 27-jarige automobilist uit Boelenslaan gecontroleerd op de Smidswei (Drachtstercompagnie). De man blies 820 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Aan de Bredyk in Stiens werd een 38-jarige automobilist uit Stiens gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken, hetgeen resulteerde in een rijverbod van zes uur. Om 03.45 werd een 40-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Harlingersingel te Leeuwarden. Hij blies 345 ug/l, een rijverbod van twee uur en 190 euro. In de Harlingerstraat, eveneens te Leeuwarden, blies een 34-jarige automobiliste uit Leeuwarden 275 ug/l. Dit leverde een rijverbod op van een uur en een transactievoorstel van 190 euro.

Leeuwarden: vechtpartij
Zaterdag omstreeks 04.35 kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Nieuwestad. Hierbij werd een 25-jarige Leeuwarder aangehouden. Hij had de 26-jarige aangever een klap in het gezicht gegeven. Deze is daarop met een hoofdwond afgevoerd naar het MCL-Zuid te Leeuwarden.

Leeuwarden: verzet bij aanhouding
Zaterdag omstreeks 05.30 uur wilde de politie een 31-jarige inwoner van Marssum een bekeuring geven voor het wildplassen op de Nieuwestad. De man was het hier niet mee eens en greep een politieman bij de keel. Hierop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens het vervoer trapte de verdachte een politieman in het gezicht. Tevens is een politieman in het gezicht gespuwd. Tijdens het fouilleren werd een metalen pijpje aangetroffen met waarschijnlijk negen XTC-pillen. De man is ingesloten.

Wolvega: agressief (rij) gedrag
Zaterdag omstreeks 03.50 uur wilde een 18-jarige fietser uit Joure in de Pastoriestraat recht op een langzaan rijdende politiewagen inrijden. Een aanrijding kon nog net worden vermeden. De fietser negeerde een stopverbod en ging er vandoor, richting de Van Harenstraat. In de Kerkstraat kon de politiewagen voor de fietser komen, waardoor zijn rit eindigde tegen de achterkant van de politiewagen. Na enig verzet (schoppen) werd de verdachte aangehouden. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie