Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 23-02-2002

Datum nieuwsfeit: 23-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-02-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 16.30 u) Zaterdag, 23 februari 2002

District Maastricht

Maastricht; rijbewijzen ingevorderd
Buiten de landelijke alcoholcontroles om, betrapte de politie afgelopen vrijdag op zaterdag nacht nog meer automobilisten bij het onder invloed besturen van hun voertuigen. Een 44-jarige Maastrichtse automobilist bleek bij controle op de Viaductweg ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie vorderde ook het rijbewijs in van een 36-jarige autobestuurster uit Lanaken (B). Die reed met haar auto op de Hoenderstraat, tegen het verkeer in, in de richting van de Maasboulevard. Bij controle bleek zij ruim 1,5 promille alcohol in haar bloed te hebben. Naast het invorderen van het rijbewijs en een proces-verbaal, uiteraard ook een rijverbod. Bijzonderheid; later bleek dat de Belgische, ondanks het opgelegde rijverbod, toch weer was gaan rijden en haar auto had bestuurd. Op de Statensingel bleek de autobestuurster namelijk met haar auto tegen een boom te zijn gebotst. Niemand raakte gewond doch het aan de voorzijde beschadigde voertuig werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Maastricht; bromfietsbestuurders bekeurd
De politie heeft afgelopen vrijdagmiddag op de Bosscherweg in Maastricht een bromfietscontrole gehouden. Daarbij werden totaal 22 bromfietsbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het ondermeer defecte/slecht werkende remmen, versleten/slecht werkende schokdempers, het niet dragen van een helm tot het rijden door het voor de bromfietsbestuurders rode verkeerslicht.
Overigens trachtte een 25-jarige bestuurder van een snor -/bromfiets uit Maastricht zich op de Markt aan een controle te onttrekken waarbij hij de door de politie gegeven stoptekens negeerde en er vandoor reed. De politie die hem achterna reed, wist de Maastrichtenaar uiteindelijk over de Belgische grens, op de Maastrichter Steenweg in de kraag vatten omdat hij daar ten val was gekomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; ruzie
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een ruzie tussen een aantal jongeren op de Bredestraat in Maastricht. Bleek dat een aantal jongeren, eerder al in localiteit aan het Amorsplein ruzie hadden gekregen. Die zette zich buiten voort waarbij over en weer klappen vielen. Een 20-jarige Maastrichtenaar is gewond geraakt. Hij werd met een open wond in zijn gezicht (wang) naar de EHBO van het Maastrichtse ziekenhuis overgebracht. De politie heeft vannacht bij het ingestelde onderzoek een tweetal jongemannen (20 / 22) uit Maastricht aangehouden (omgeving Vrijthof) op verdenking van betrokkenheid daarbij. De politie heeft een zogenaamde ploertendoder welke van een van de aangehouden was, inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie