Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 23-02-2002

Datum nieuwsfeit: 23-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-02-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 16.30 u) Zaterdag, 23 februari 2002

District Sittard

Sittard; inbraak
Afgelopen vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Keizer Karel-V-straat in Sittard. Bewoners ontdekten de inbraak afgelopen nacht, zaterdagnacht bij thuiskomst. Inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben sieraden, een veertigtal cds, een videorecorder en bestek gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Born; meegenomen naar politie
Een inwoner van Born ontdekten vanmorgen, zaterdagmorgen dat iemand afgelopen nacht de autoradio uit zijn bij de woning geparkeerde auto had gestolen. Daarbij had de inwoner van Born zo zijn vermoedens wie dat wel eens gedaan zou kunnen hebben. De man toog naar de verdachte thuis, een 25-jarige man uit Buchten. Die bleek onder zijn bed inderdaad de gestolen autoradio te hebben liggen, alsook nog een andere autoradio waarvan de verdachte bekende die ook afgelopen nacht uit een andere auto te hebben gestolen. De verdachte werd door het slachtoffer meegenomen naar het politiebureau alwaar hij voor nader onderzoek werd aangehouden en ingesloten. De beide autoradios werden voor nader onderzoek inbeslaggenomen.

Nieuwstadt; explosief
Afgelopen vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat bij werkzaamheden op de Markt in Nieuwstadt een granaat was gevonden. Het explosief, afkomstig uit de Tweede wereldoorlog, had een lengte van ongeveer 60 centimeter en was gevuld met ongeveer negen kilo springstof. De politie zette meteen de omgeving af en waarschuwde het E.O.C. (explosieven opruimings commando) van de Koninklijke Landmacht. Die hebben de granaat naar een weiland aan de Kampweg in Nieuwstadt overgebracht. Aldaar werd het explosief omstreeks 21.50 uur zonder problemen onschadelijk gemaakt / tot ontploffing gebracht (treinverkeer en wegverkeer in de omgeving werden daarvoor even stop/stilgelegd).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie