Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start coachingsproject Marokkaanse probleemjongeren

Datum nieuwsfeit: 23-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-22: Start coachingsproject Marokkaanse probleemjongeren

Op 23 februari om 14.00 uur start wethouder Jetta Klijnsma (Welzijn) het coachingsproject Jacob van Campenplein. Dit project is onderdeel van het plan Triq Salama (op de goede weg) van de politie Haaglanden en de integrale pleinaanpak Jacob van Campenplein van de gemeente Den Haag. Op dit plein is sprake van overlast, veroorzaakt door een groep jongeren. Het gaat vooral om jongeren van Marokkaanse afkomst. Doel van het project is te voorkomen dat deze jongeren verder afglijden naar delictgedrag. De coaches zijn jongeren uit de Marokkaanse gemeenschap die zich vrijwillig inzetten voor het project. De gemeente Den Haag en de politie Haaglanden zijn de initiatiefnemers van het project.

Het project is voor jongeren die in de buurt van het Jacob van Campenplein wonen of zich daar ophouden. Een aantal jongeren van het plein krijgt een coach die hen gaat begeleiden. De coach brengt wekelijks ongeveer drie uur met de jongere door en geeft steun door het geven van aandacht, een compliment of een luisterend oor. Hierdoor wordt een band opgebouwd tussen coach en jongere. Het streven is om de jongeren regelmaat en een doel te geven in het leven, waarbij rondhangen op straat (sterk) wordt verminderd. Iedere maand komen de jongeren als groep bij elkaar om te praten over hun ervaringen en de relatie tussen coach en jongere.

De jongeren en coaches zijn inmiddels geworven. De coaches komen uit verschillende Marokkaanse verenigingen, zoals De Vuist, Culturele Jongerengroep Al Mohsinin, Marokkaanse jongerenvereniging El Islam, meidenvereniging Al Manar, Massive, Visie en Triompf.

last update: 22 februari 2002 ;pag.: 11379; auteur: 10;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie