Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 24-02-2002

Datum nieuwsfeit: 24-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zaterdag op zondag
17:38 zondag 24 februari 2002

Roel Hallink, tel.: 0528-295033

Onder invloed

ZEIJEN Gisteravond raakte een 45-jarige inwoner van Zeijen met zijn auto in de sloot aan de Minister Cremerstraat. Het is niet precies duidelijk hoe hij in de sloot is gekomen, maar wel dat de bestuurder teveel gedronken had. Aan het bureau blies hij 1020 µg/l (ongeveer 2.35 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

ZWINDEREN Op de A37 raakte afgelopen nacht een 21-jarige inwoner van Dronten met zijn auto in een slip en kwam in een sloot tot stilstand. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies aan het bureau ongeveer 0.8 promille. Daar de man militair was, is hij overgedragen aan de Marechaussee.

NIEUW AMSTERDAM Vanmorgen in alle vroegte werd een 20-jarige bestuurder uit Nieuw Amsterdam gecontroleerd op alcohol. Hij had teveel gedronken en blies 354 µg/l (ongeveer 0.65 promille). Hij kreeg een boete opgelegd van 190,-- en een proces-verbaal voor een gladde band.

Met auto tegen boom

KERKENVELD Een 42-jarige inwoner van Zuidwolde maakte gistermiddag met een auto een proefritje. Op het Gedempte Hoofdiep wilde hij de remmen testen, doch dit ging mis en hij botste frontaal tegen en boom. De man bekwam een forse hoofdwond en moest zich laten behandelen. De auto was totaal vernield. Het is nog geheel duidelijk wat er mis is gegaan bij het remmen.

Sneeuw, ijzel en gladheid

REGIO Gisteren, afgelopen nacht en ook vanmorgen werden wegen spiegelglad door hevige sneeuw- en hagelbuien. Veel automobilisten werden hierdoor verrast of hielden onvoldoende rekening met het slechte weer. Ruim dertig aanrijdingen werden sinds gisteravond bij de politie gemeld. In veel gevallen bleef het bij wat blikschade, maar ook waren er gewonden.
Bij Pesse op de A28 raakten gistermiddag 2 personen, respectievelijk 19 en 26 jaar, gewond. Zij zijn door de brandweer uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.
Ook op de A28 slipte vanmorgen vroeg een 50-jarige inwoonster van Dordrecht van de weg af en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Vanmorgen raakte een ambulance op de A28 bij Hoogeveen ook in de slip. De auto schoot tegen de geluidswal en kantelde. Betrokkenen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, maar iedereen mocht na onderzoek weer huiswaarts.
In Wapserveen botste een 20-jarige inwoner van Onna met zijn auto tegen een boom. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.
Bij een glijpartij gisteravond in Meppel op het Haakswold, merkte een 22-jarige bestuurder uit Meppel dit te laat en botste, naast de eerder plaatsgevonden aanrijding, ook nog eens vol tegen een boom. De bestuurder bleek gedronken te hebben en van hem is een bloedproef genomen. Hij en een 21-jarige inzittende zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis in Meppel gebracht.
In Drouwenermond botse afgelopen nachteen 30-jarige man uit die plaats op het Zuiderdiep met zijn auto tegen een boom. Hij had het nodige aan alcohol genuttigd en van hem is een bloedproef genomen. Hij is in het ziekenhuis opgenomen met een fractuur aan neus en enkel. Op de Hoogeveenseweg, tussen Pesse en Hoogeveen raakte vanmorgen een vrouw uit Pesse (verdere gegevens onbekend) met haar auto in een slip, om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. Een bij haar inzittende zoon van 17-jaar raakte bekneld en moest er door de brandweer uitgehaald worden. Moeder, zoon en nog 2 dochters van respectievelijk 9 en 11 jaar, zijn alle overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele hadden fracturen, terwijl de aard van het overige letsel niet bekend is.

Diefstal uit auto

COEVORDEN Afgelopen weekeinde werd uit een auto aan de Van Echtenlaan een autoradio gestolen. De daders hadden een slot geforceerd. Aan de Johannes Vermeerstraat werd ook een auto opengebroken. Gestolen werd de radio, 8 cds en een mapje met rij- en kentekenbewijs.

ZUIDLAREN Afgelopen nacht werd er aan de Brink in een auto ingebroken. Een ruit was ingeslagen. Vermist worden de radio, geluidsboxen en gereedschap.

VALTHERMOND Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto aan de Sportlaan. Een portierslot was geforceerd. Uit de auto werd de radio gestolen.

Diefstal uit kelderbox

HOOGEVEEN Uit een kelderbox aan De Grutto is gisteravond een skateboard gestolen. Om in de box te komen was de deur geforceerd. Bij nog twee inbraken in kelderboxen werden fietsen gestolen. Ook hier waren deuren geforceerd.

Diefstal uit zaak

COEVORDEN Bij een inbraak in een zaak aan de Schoolstraat werden afgelopen weekeinde twee gokautomaten opengebroken. De geldlades werden gestolen, alsmede blikjes fris drinken. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur.

Inbraak bij winkel

HOOGEVEEN Gisteravond is er ingebroken in een winkel aan Het Haagje. De daders hebben enkele deuren geforceerd om binnen te komen. Gestolen werd de kassa, met daarin een onbekend bedrag aan geld.

Inbraak bedrijf

ASSEN Afgelopen weekeinde is er ingebroken bij een bedrijf aan de Marsdijk. Daders kwamen binnen door het forceren van een achterdeur. Gestolen werden een scanner, een radio, een koffiezetapparaat, pakken koffie, thee en suiker.

Winkelruit vernield

HOOGEVEEN Afgelopen nacht is er bij een winkel aan de Hoofdstraat een etalageruit van 3 x 4 meter vernield. Vermoedelijk is de ruit ingetrapt. Schade is niet bekend.

Man slaat jonge vrouw

TYNAARLO Afgelopen nacht heeft een 34-jarige man uit Assen een 19-jarige inwoonster van Assen mishandeld. De man is aangehouden en ingesloten. De oorzaak waarom de man de vrouw heeft geslagen was niet geheel duidelijk. Ook bij zijn verhoor hedenmorgen is dat niet duidelijk geworden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in deken

EMMEN Vanmorgen vroeg ontstond er brand in een flatwoning aan De Lemzijde. Brandweer kon de beginnende brand snel blussen. Bewoner was op de bank in slaap gevallen en zijn brandende sigaret veroorzaakte brand in de deken die hij over had en ook de bank waarop hij lag.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...