Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 24-02-2002

Datum nieuwsfeit: 24-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zaterdag op zondag
17:38 zondag 24 februari 2002

Roel Hallink, tel.: 0528-295033

Onder invloed

ZEIJEN Gisteravond raakte een 45-jarige inwoner van Zeijen met zijn auto in de sloot aan de Minister Cremerstraat. Het is niet precies duidelijk hoe hij in de sloot is gekomen, maar wel dat de bestuurder teveel gedronken had. Aan het bureau blies hij 1020 µg/l (ongeveer 2.35 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

ZWINDEREN Op de A37 raakte afgelopen nacht een 21-jarige inwoner van Dronten met zijn auto in een slip en kwam in een sloot tot stilstand. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies aan het bureau ongeveer 0.8 promille. Daar de man militair was, is hij overgedragen aan de Marechaussee.

NIEUW AMSTERDAM Vanmorgen in alle vroegte werd een 20-jarige bestuurder uit Nieuw Amsterdam gecontroleerd op alcohol. Hij had teveel gedronken en blies 354 µg/l (ongeveer 0.65 promille). Hij kreeg een boete opgelegd van 190,-- en een proces-verbaal voor een gladde band.

Met auto tegen boom

KERKENVELD Een 42-jarige inwoner van Zuidwolde maakte gistermiddag met een auto een proefritje. Op het Gedempte Hoofdiep wilde hij de remmen testen, doch dit ging mis en hij botste frontaal tegen en boom. De man bekwam een forse hoofdwond en moest zich laten behandelen. De auto was totaal vernield. Het is nog geheel duidelijk wat er mis is gegaan bij het remmen.

Sneeuw, ijzel en gladheid

REGIO Gisteren, afgelopen nacht en ook vanmorgen werden wegen spiegelglad door hevige sneeuw- en hagelbuien. Veel automobilisten werden hierdoor verrast of hielden onvoldoende rekening met het slechte weer. Ruim dertig aanrijdingen werden sinds gisteravond bij de politie gemeld. In veel gevallen bleef het bij wat blikschade, maar ook waren er gewonden.
Bij Pesse op de A28 raakten gistermiddag 2 personen, respectievelijk 19 en 26 jaar, gewond. Zij zijn door de brandweer uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.
Ook op de A28 slipte vanmorgen vroeg een 50-jarige inwoonster van Dordrecht van de weg af en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Vanmorgen raakte een ambulance op de A28 bij Hoogeveen ook in de slip. De auto schoot tegen de geluidswal en kantelde. Betrokkenen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, maar iedereen mocht na onderzoek weer huiswaarts.
In Wapserveen botste een 20-jarige inwoner van Onna met zijn auto tegen een boom. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.
Bij een glijpartij gisteravond in Meppel op het Haakswold, merkte een 22-jarige bestuurder uit Meppel dit te laat en botste, naast de eerder plaatsgevonden aanrijding, ook nog eens vol tegen een boom. De bestuurder bleek gedronken te hebben en van hem is een bloedproef genomen. Hij en een 21-jarige inzittende zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis in Meppel gebracht.
In Drouwenermond botse afgelopen nachteen 30-jarige man uit die plaats op het Zuiderdiep met zijn auto tegen een boom. Hij had het nodige aan alcohol genuttigd en van hem is een bloedproef genomen. Hij is in het ziekenhuis opgenomen met een fractuur aan neus en enkel. Op de Hoogeveenseweg, tussen Pesse en Hoogeveen raakte vanmorgen een vrouw uit Pesse (verdere gegevens onbekend) met haar auto in een slip, om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. Een bij haar inzittende zoon van 17-jaar raakte bekneld en moest er door de brandweer uitgehaald worden. Moeder, zoon en nog 2 dochters van respectievelijk 9 en 11 jaar, zijn alle overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele hadden fracturen, terwijl de aard van het overige letsel niet bekend is.

Diefstal uit auto

COEVORDEN Afgelopen weekeinde werd uit een auto aan de Van Echtenlaan een autoradio gestolen. De daders hadden een slot geforceerd. Aan de Johannes Vermeerstraat werd ook een auto opengebroken. Gestolen werd de radio, 8 cds en een mapje met rij- en kentekenbewijs.

ZUIDLAREN Afgelopen nacht werd er aan de Brink in een auto ingebroken. Een ruit was ingeslagen. Vermist worden de radio, geluidsboxen en gereedschap.

VALTHERMOND Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto aan de Sportlaan. Een portierslot was geforceerd. Uit de auto werd de radio gestolen.

Diefstal uit kelderbox

HOOGEVEEN Uit een kelderbox aan De Grutto is gisteravond een skateboard gestolen. Om in de box te komen was de deur geforceerd. Bij nog twee inbraken in kelderboxen werden fietsen gestolen. Ook hier waren deuren geforceerd.

Diefstal uit zaak

COEVORDEN Bij een inbraak in een zaak aan de Schoolstraat werden afgelopen weekeinde twee gokautomaten opengebroken. De geldlades werden gestolen, alsmede blikjes fris drinken. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur.

Inbraak bij winkel

HOOGEVEEN Gisteravond is er ingebroken in een winkel aan Het Haagje. De daders hebben enkele deuren geforceerd om binnen te komen. Gestolen werd de kassa, met daarin een onbekend bedrag aan geld.

Inbraak bedrijf

ASSEN Afgelopen weekeinde is er ingebroken bij een bedrijf aan de Marsdijk. Daders kwamen binnen door het forceren van een achterdeur. Gestolen werden een scanner, een radio, een koffiezetapparaat, pakken koffie, thee en suiker.

Winkelruit vernield

HOOGEVEEN Afgelopen nacht is er bij een winkel aan de Hoofdstraat een etalageruit van 3 x 4 meter vernield. Vermoedelijk is de ruit ingetrapt. Schade is niet bekend.

Man slaat jonge vrouw

TYNAARLO Afgelopen nacht heeft een 34-jarige man uit Assen een 19-jarige inwoonster van Assen mishandeld. De man is aangehouden en ingesloten. De oorzaak waarom de man de vrouw heeft geslagen was niet geheel duidelijk. Ook bij zijn verhoor hedenmorgen is dat niet duidelijk geworden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in deken

EMMEN Vanmorgen vroeg ontstond er brand in een flatwoning aan De Lemzijde. Brandweer kon de beginnende brand snel blussen. Bewoner was op de bank in slaap gevallen en zijn brandende sigaret veroorzaakte brand in de deken die hij over had en ook de bank waarop hij lag.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie