Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ballast Ham Dredging vestigt nieuw hoofdkantoor in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 24-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

24 januari 2002, Nieuwegein

Ballast Ham Dredging vestigt nieuw hoofdkantoor in Rotterdam;

Amstelland Ontwikkeling verhuurt 11.000 m² aan gefuseerde baggeraars Ballast Ham Dredging BV vestigt haar nieuwe hoofdkantoor in de loop van dit jaar in Rotterdam Alexander. Zij heeft van Amstelland Ontwikkeling Vastgoed 11.250 m² bvo kantoorruimte gehuurd in het kantorencomplex Eurogate.
Het gebouw Eurogate II, dat een investeringsniveau kent van ruim 45 miljoen euro, wordt op 22 juli van dit jaar opgeleverd. In oktober 2002 verwacht Ballast Ham Dredging met circa 350 personen haar nieuwe kantoor te kunnen betrekken.

Ballast Ham Dredging is het resultaat van een fusie tussen Ballast Nedam Baggeren (gevestigd te Zeist) en HAM (te Rotterdam). BHD, dat tot de grootste baggerbedrijven ter wereld gerekend kan worden, telt 2200 medewerkers en heeft over 2001 een jaaromzet van circa 660 miljoen gerealiseerd.

Gehele gebouw verhuurd
Het door Amstelland Ontwikkeling Vastgoed op eigen risico ontwikkelde kantoren-complex heeft een totale omvang van 19.600 m² bvo en parkeerfaciliteiten voor 332 autos. De overige 8.350 m2 bvo kantoorruimte in het gebouw verhuurde zij eerder aan onderzoeks- en adviesgroep Ecorys (voorheen NEI Kolpron). Eurogate II is een belangrijke toevoeging aan het kantorengebied in Rotterdam Alexander. Het complex ligt aan de Watermanweg tegenover de woonboulevard en de woonmall Alexandrium. Het uit veertien verdiepingen bestaande kantoor is de derde en laatste fase in het kantorencomplex Eurogate. Architectenbureau Van den Oever, Zaaijer, Roodbeen & Partners tekenden het ontwerp. De bouw van Eurogate werd in januari 2001 gestart.

Amstelland Ontwikkeling Vastgoed, gevestigd in Nieuwegein, geeft vorm en inhoud aan werk- en winkelomgevingen door heel Nederland. Met een geïnspireerde visie veredelt zij de gebouwde omgeving en voorziet in de dynamische vraag naar commercieel vastgoed op maat. Amstelland Ontwikkeling Vastgoed BV is onderdeel van Amstelland Ontwikkeling BV. Deze onderneming bestaat verder uit Amstelland Ontwikkeling Wonen BV en Amstelland Ontwikkeling Grondbedrijf BV. Amstelland Ontwikkeling behoort tot het beursgenoteerde Amstelland NV.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie