Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 24-02-2002

Datum nieuwsfeit: 24-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 24 februari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken man aangehouden
De politie heeft zaterdagavond aan de Paramaribostraat in Groningen een 39-jarige Stadjer aangehouden. De man lag aanvankelijk dronken in een portiek en maakte veel kabaal. Hij werd door politiemensen in de benen geholpen en de portiek uitgestuurd. Buiten begon hij tegen gestalde fietsen aan te schoppen. Daarop is hij alsnog aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het bureau. De man is ingeloten ter ontnuchtering.

Groningen: fietser gewond
Een 58-jarige fietser uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. De man reed met zijn fiets tegen het portier van een auto aan, die plotseling werd geopend door een 55-jarige man uit Winsum. De fietser kwam te vallen en liep aanzienlijk hoofdletsel op. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.

Groningen: politieagentes gewond bij ongeval
Twee politieagentes (25 en 39) zijn zaterdagmiddag licht gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Oude Ebbingestraat in Groningen. De politievrouwen reden in een politieauto en waren met gebruikmaking van optische en geluidssignalen onderweg naar een verkeersongeval waarbij iemand gewond was geraakt. Op de kruising met de Spilsluizen verleende een 45-jarige automobilist uit Yde geen onbelemmerde doorgang aan de politieauto. Er ontstond een botsing waarbij beide agentes hoofd- en nekletsel opliepen. Ze zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: vrouw aangehouden
In haar woning aan het Deliplein in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 24-jarige vrouw aangehouden. Omwonenden klaagden bij de politie over harde muziek in de woning van de vrouw terwijl zij ook nog een raam had openstaan. Politiemensen constateerden inderdaad harde muziek en belden bij de vrouw aan. Aanvankelijk liet de vrouw de agenten binnen maar begon direct daarop met hen te vechten. Ze was niet tot bedaren te brengen waarop ze is aangehouden. Na een hevige worsteling kon ze worden geboeid. In de politieauto schopte ze de bestuurder van de politieauto. Ook aan het politiebureau bleef de vrouw zich agressief gedragen en ging opnieuw politiemensen te lijf. De vrouw is ingesloten. Ze verkeerde mogelijk onder invloed van drugs. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling van een politieambtenaar en verzet tegen de aanhouding.

Stadskanaal: mishandeling
Wegens mishandeling van een 23-jarige man uit Stadskanaal heeft de politie zaterdagnacht een eveneens 23-jarige inwoner van Nieuw Buinen aangehouden. De man gedroeg zich ongeduldig bij en ophalen of afgeven van zijn jas in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Stadskanaal. Het slachtoffer maakte daarover een opmerking en kreeg hierbij een kopstoot van de verdachte. Die werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Het slachtoffer moest zich onder behandeling van arts stellen.

Delfzijl: man aangehouden
De politie heeft zondagmorgen vroeg in een horecagelegenheid aan de Singel in Delfzijl een 42-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling. Hij was het café uitgezet wegens aanhoudend vervelend gedrag. Tot drie keer toe kwam de man echter weer binnen. Toen de kroeg als gesloten was de deur was nog niet op slot kwam de man opnieuw binnen maar werd weer door personeel naar buiten gebracht. Daarbij sloeg hij een 29-jarige medewerker van het café tot twee keer toe in het gezicht. De verdachte werd daarop door barpersoneel vastgehouden en aan de politie overgedragen. De man is meegenomen naar het bureau en wordt na verhoor heengezonden.

Delfzijl: onenigheid
Door onbekende oorzaak ontstond zaterdagnacht ruzie op straat tussen een aantal mensen aan de Singel in Delfzijl. Tijdens de schermutseling tussen de onbekend gebleven personen sneuvelde een ruit van een woning. Politiemensen troffen bij hun komst een aan een hand gewonde man aan. Hij bleek later de ruit van de woning te hebben vernield. De man, een 21-jarige inwoner van Delfzijl, moest voor behandeling naar een arts worden gebracht. Hij krijgt proces-verbaal voor vernieling.

Leek: mishandeling
Een 16-jarige jongen uit Midwolde is zaterdagavond het slachtoffer geworden van mishandeling aan de Midwolderweg in Leek. De jongen was op de fiets onderweg naar huis toen er plotseling drie onbekende mannen voor zijn fiets sprongen. Een van de belagers begon de knaap met een stok te slaan en ook de andere twee gingen hem te lijf. De knaap kon zich redelijk verweren en wist op een gegeven moment zijn fiets weer te pakken en te vluchten. Hij ging naar huis en waarschuwde de politie. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. Onderzoek in de omgeving door politiepatrouilles leverde geen daders op. Gezien het tijdstip (rond middernacht) is het niet uitgesloten dat voorbijgangers de mishandeling hebben zien gebeuren. Getuigen van het voorval kunnen zich melden bij de politie in Leek. Telefoon 0900 8844.

Zevenhuizen: vrouw gewond bij ruzie
Bij een ruzie in een discotheek aan het Hoofddiep in Zevenhuizen is zaterdagnacht een inwoonster van Zevenhuizen (leeftijd onbekend) gewond geraakt. De vrouw kreeg door onbekende oorzaak ruzie met een andere barbezoeker door wie zij in het gezicht werd geslagen. De vrouw liep letsel aan haar mond op en schade aan het gebit. Ze moest in een ziekenhuis worden behandeld. De verdachte, een 24-jarige man uit Parijs, is door de politie aangehouden en meegenomen. Hij is ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie