Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 24-02-2002

Datum nieuwsfeit: 24-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-02-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.30 u) Zondag, 24 februari 2002

District Maastricht

Maastricht; van de weg geraakt
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Bosscherweg in Maastricht. Bleek dat een 24-jarige automobilist uit Lanklaar (B) met zijn auto van de weg is geraakt, vervolgens een boom raakte en via het talud in een lager gelegen weiland is beland. Daarbij raakte het voertuig in het weiland een van de aanwezige koeien welke daarbij een gebroken achterpoot opliep. De Belgische automobilist die bij de aanrijding vermoedelijk uit het voertuig is geslingerd, is gewond geraakt aan zijn hoofd en is overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht alwaar hij is opgenomen. Twee andere inzittenden van het voertuig hadden alleen allerlei bulten, schaaf- en snijwonden opgelopen waaraan zij medisch werden verzorgd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht raakte op de Hermesweg in Maastricht een 27-jarige bestuurster van auto uit Maastricht met haar auto de buitenspiegel van een haar tegemoetkomende politieauto (spiegel klapte naar binnen en weer terug / raakte niet beschadigd). Bij controle bleek dat de vrouw onder invloed haar auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Maastrichtse vrouw ruim driemaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 1,7 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Valkenburg; baldadige jeugd aangehouden
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding dat enkele jongeren op de Prins Bernhardlaan in Valkenburg a/d Geul vernielingen pleegden aan geparkeerde autos. Daarbij was een ruitenwisser afgebroken en op de grond gegooid. Verder bleek ook dat van een vijftal op de Wilhelminalaan geparkeerde autos de buitenspiegels waren vernield en een auto-antenne waren vernield. De politie heeft op de Koningswinkelstraat in Broekhem enkele jongeren, twee jongemannen (19 / 20) uit Valkenburg en enkele meisjes (16 tot 17 jr), eveneens uit Valkenburg die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement, aangehouden op verdenking van deze openlijke geweldpleging tegen goederen en baldadigheden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie