Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiste tegen kinderarbeid bezoekt Nederland

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV

FNV: activiste tegen kinderarbeid bezoekt Nederland

Voorzitter Shanta Sinha van de Indiase organisatie MV Foundation (MVF) komt op 25 februari naar Nederland. De MVF is een organisatie die kinderarbeid in de Indiase deelstaat Andra Pradesh op een succesvolle manier bestrijdt. De MVF werkt samen met de FNV, de Algemene Onderwijsbond, Hivos en de Landelijke India Werkgroep.

Shanta Sinha bezoekt ons land in verband met internationale conferentie 'Combating Child Labour', die van 25 tot 27 februari georganiseerd wordt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de International Labour Organisation. De conferentie wil de implementatie van ILO-verdrag 182 een extra impuls te geven. Dit verdrag gaat over het uitbannen van de ergste vormen van kinderarbeid. Nederland heeft het ILO-verdrag 182 op 14 januari 2002 geratificeerd.

Mevrouw Sinha is een van de belangrijke inleiders tijdens de conferentie. De concrete ervaringen van de MV Foundation zijn een voorbeeld van een geslaagde strategie die ook elders kan worden toegepast.

De organisatie van Shanta Sinha, de MVF, heeft inmiddels zo'n 150.000 kinderen op school gekregen in de Indiase deelstaat Andra Pradesh. De aanpak van MVF is gebaseerd op het idee dat ieder kind naar school moet. Armoede mag daar geen enkele rol in spelen. MVF toont aan dat dit ook lukt. De ouders van de kinderen die zij naar school hebben gekregen zijn arm, maar sturen hun kinderen nu vol trots naar school. De MVF spreekt de overheid aan op hun plicht geld vrij te maken voor kwalitatief goed onderwijs. Daarnaast ondersteunt zij overheden, onderwijzers, ouders en lokale groepen.

De MVF is boegbeeld in een campagne tegen kinderarbeid die zich richt op onderwijs. Onderwijs wordt gezien als het beste middel om kinderarbeid te bestrijden. FNV Mondiaal, Hivos, de Algemene Onderwijsbond en de Landelijke India Werkgroep organiseren deze campagne de komende drie jaar.

Meer informatie:
FNV Voorlichting: Bianca Teeling, telefoon 020 - 5816 551

De website van de MV Foundation: www.mvfinida.org

20 feb 02 14:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie