Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe luxe MPV van Peugeot

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Peugeot Nederland


807 - de nieuwe luxe MPV van Peugeot

Vlak voor de zomer van 1994 introduceerde Peugeot z'n eerste MPV, de 806. De auto was het resultaat van de samenwerking tussen Fiat Auto en PSA Peugeot Citroën en werd gebouwd in de destijds geheel nieuwe fabriek van Sevel Nord vlakbij Valenciennes in het noorden van Frankrijk. Eind december 2001 waren er in totaal ca. 168.000 exemplaren van het type 806 geproduceerd.
De auto staat alom bekend om zijn uitmuntende wegligging, één van de beste in z'n soort, terwijl de gebruikers met veel lof spreken over het interieur, de vele gebruiksmogelijkheden en het comfort.

Nu volgt de 807 de 806 op, weer in samenwerking met Fiat Auto en PSA Peugeot Citroën. De nieuweling is nog steeds een grote auto met typische kenmerken als veel interieurruimte, multifunctioneel, licht en veilig, maar er zijn nu meer eigenschappen op te noemen die de auto begerenswaardig maken. De 807 is het resultaat van de steeds hogere eisen die de klanten aan dergelijke auto's stellen en de wens van Peugeot om haar eigenwaarde en innovatieve kracht te onderstrepen.

De nieuwe 807 brengt technologie en vernieuwing samen om toekomstige klanten te overtuigen:


- Een geheel nieuwe carrosserie met een lengte van 4,73 m met twee voorportieren en aan beide zijden grote schuifdeuren, die eventueel elektrisch bediend kunnen worden. De styling met heldere lijnen straalt een dynamische katachtigheid uit, kenmerkend voor alle modellen van Peugeot. Het dakpaneel is vervaardigd van aluminium en de zijknipperlichten zijn in de aërodynamische buitenspiegels ondergebracht, om maar een paar nieuwe details te noemen.


- De kooiconstructie en de bodemgroep werden overgenomen van de 806, maar zijn op tal van punten verbeterd.


- Het volledig nieuwe interieur met een strakke en eigentijdse uitstraling kan plaats bieden aan zeven stoelen. Vooral het dashboard valt op, en zorgt in combinatie met de enorme, warmtewerende voorruit voor een zeer lichte en ruimtelijke ambiance. Verder valt de aandacht direct op de drie groen verlichte, bolvormige instrumentenpanelen en het optionele 7 inch beeldscherm.


- Er is keuze uit vijf verschillende motoren; benzinemotoren met inhouden van 2,0 liter, 2,2 liter en een 3.0 V6 met automatische transmissie of een HDi-dieselmotor met een inhoud van 2,0 liter of 2,2 liter en met een roetfilter.


- De wegligging werd nog verder verbeterd door de toepassing van een flexibele traverse achter die het overhellen van de carrosserie tegengaat. Samen met dynamische stabiliteitscontrole (ESP), een noodremassistent, automatisch inschakelende alarmknipperlichten en bandenspanningcontrole op sommige uitvoeringen, staat de actieve veiligheid op een ongekend niveau.


- In het kader van de passieve veiligheid hebben alle zeven zitplaatsen een driepuntsgordel en zijn er zes airbags, waaronder twee windowbags die de hoofden van de inzittenden op alle zitrijen beschermen. Verder is er veel aandacht besteed aan zaken zoals beveiligingen tegen beknellen, voorzieningen voor het vervoer van kinderen enz.


- Het interieur kan op vele manieren worden ingedeeld en dankzij een gepatenteerd systeem zijn de stoelen nu nog gemakkelijker in te klappen en te verplaatsen. Of het gaat om het vervoer van personen of grote voorwerpen of een combinatie van beide, de 807 is er klaar voor.


- De auto beschikt over tal van zaken die het rijden vergemakkelijken zoals bijvoorbeeld de instelbare snelheidscontrole, de elektrisch inklapbare buitenspiegels, het automatisch inschakelen van de achterruitenwisser als de achteruit wordt ingeschakeld, de parkeerhulp (standaard op ST en SV) en zelfs een handige spiegeltje waarmee de achterpassagiers (kinderen) in de gaten gehouden kunnen worden.


- Voorzieningen die voor elke afzonderlijke passagier de reis veraangenamen. Daarom zijn allerlei functies individueel te gebruiken zoals de verwarming en de binnenverlichting. Verder is er de mogelijkheid om de auto naar eigen wens uit te voeren met een aantal extras. Zo is er plaats voor drie open daken en kan de auto worden geleverd met extra donker getinte zijruiten, er is zelfs een mogelijkheid om te kiezen voor een beeldscherm met draadloze koptelefoons.


- Er zijn opbergruimtes in overvloed in het interieur. Sommige daarvan hebben voorgevormde indeling, andere kunnen zelf worden ingedeeld of gekoeld. Twee ervan kunnen zelfs op verschillende plaatsen in de auto gebruikt worden, over multifunctionaliteit gesproken!

De 807 maakt de belofte van het echte rijplezier in een MPV daadwerkelijk waar!

Utrecht, februari 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie