Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 25-02-2002

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van maandagmorgen
11:02 maandag 25 februari 2002

Dirk Neef 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950
Persvoorlichting en piket tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Verkeersongeval met dodelijke afloop

RUINERWOLD. Bij een frontale aanrijding op de Ruinerwoldseweg tussen Meppel en Ruinerwold, kwam zondagavond een 77 jr. vrouw uit Ruinerwold om het leven. De vrouw zat voor in de auto van een 33 jr. plaatsgenoot. Een 27 jr. vrouw uit dezelfde plaats zat achterin. De auto botste frontaal op een tegemoetkomende auto die op de verkeerde weghelft reed. Deze auto werd bestuurd door een 30 jr. man uit Wolvega.
Door de klap van de aanrijding kwamen beide bestuurders bekneld te zitten. De brandweer bevrijdde de mensen waarbij een crashteam van het ziekenhuis in Zwolle assistentie verleende. De beide zwaar gewonde bestuurder werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De andere passagier bleef ongedeerd maar werd voor nader onderzoek nog wel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De bejaarde vrouw overleed op de plaats van het ongeval. In het ziekenhuis in Zwolle werd van de man uit Wolvega een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


*
Eén lichtgewonde bij kop-staart aanrijding

EXLOO. Bij een aanrijding op de kruising van de Hoofdstraat met de N-34 bij Exloo, raakte zondagavond een man uit De Krim (verdere gegevens nog niet bekend) licht gewond. De man zat als passagier in een bestelbus, bestuurd door een 26 jr. plaatsgenoot. Deze reed vanaf de Hoofdstraat linksaf de N-34 op. Terwijl de bestelbus aan het optrekken was, werd deze van achteren aangereden door een personenauto (gegevens van de bestuurder van deze auto zijn nog niet bekend bij voorlichting). Alleen de passagier van de bus raakte licht gewond. Hij werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis van Emmen. De bestuurder van de bestelbus had gedronken. Uit een door de politie uitgevoerde ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille.


*
Autoinbraken

ZUIDLAREN. Zondagavond werd uit een aan de Brink in Zuidlaren geparkeerde auto de radio gestolen. Van de auto werd een ruit vernield.

EMMEN. Uit een bestelbus die stond geparkeerd in de Zuidlaarderbrink in Emmen werd in de nacht van zondag op maandag voor een paar duizend euro aan elektrisch gereedschap gestolen. Via een geforceerde ruit kreeg men toegang tot de bus.


*
Inbraak elektronicazaak

ASSEN. Bij een inbraak in de opslagruimte van een elektronicazaak aan de Oudestraat in Assen is een hoeveelheid elektrische apparatuur gestolen. De inbraak werd zondagavond ontdekt. Men drong de zaak binnen door het forceren van een lichtkoepel aan de achterzijde van de winkel. Uit een inventarisatie moet blijken wat er allemaal gestolen is. Zeer waarschijnlijk hebben de dieven gebruik gemaakt van een auto. De politie in Assen zoekt daarom getuigen die zondag verdachte personen of een vreemde auto hebben gezien in de omgeving van de Oudestraat.


*
Meisje met pistool bedreigd

EMMEN. De politie in Emmen hield zondagavond een 21 jr. man uit die plaats aan. De man had eerder op de middag een 17 jr. meisje met een pistool bedreigd. Het pistool werd in beslag genomen. Het bleek te gaan om een (verboden) gas/alarm pistool. De man verdenkt het meisje van wat roddelpraat en meende daarop te moeten reageren door met een pistool te gaan dreigen. Hij wordt vandaag nader gehoord en zal dan in vrijheid worden gesteld. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt i.v.m. de bedreiging en het verboden wapenbezit.


*
Brandjes

DONDEREN. Zondagmiddag ontstond er een schoorsteenbrand in een woonboerderij aan de Norgerweg in Donderen. De brandweer was op tijd om erger te voorkomen.

HOOGEVEEN. De brandweer van Hoogeveen rukte zondagmiddag uit i.v.m. ernstige rookontwikkeling in een leegstaande nieuwbouwwoning aan de Kometenlaan in Hoogeveen. Brandend plastik in de hal van deze woning veroorzaakte de rookontwikkeling. De brandweer bluste dit brandje. De politie houdt er rekening mee dat dit plastik in brand is gestoken.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie