Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 25-02-2002

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-02-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 15.30 uur) Maandag 25 februari 2002

Landgraaf, verhitte gemoederen in de vrieskou:
De politie heeft zondagavond 24 februari 2002 elf personen aangehouden die allen betrokken waren bij een vechtpartij die plaatsvond in een skicentrum te Landgraaf. Alle elf werd een boete opgelegd wegens openlijke geweldpleging.
Omstreeks 20.00 uur ontstond in de bierstube van het skicentrum aan de Parallelstraat te Landgraaf een onenigheid tussen twee groepen personen naar aanleiding van het omvallen van snowboards. Beide groepen gingen met elkaar op de vuist, maar er werden ook enkele vernielingen aangebracht aan eigendommen van het skicentrum. De politie is met meerdere patrouille-autos ter plaatse gekomen en heeft de vechtenden gescheiden. Elf personen betrokken bij de openlijke geweldpleging werden door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Na overleg met de officier van Justitie kregen alle aangehouden personen een transactievoorstel aangeboden van 200 euro. Enkele van de aangehoudenen zullen van het skicentrum de rekening van de vernielingen nog gepresenteerd krijgen. De aangehouden verdachten variërend in leeftijd tussen de 19 en 54 jaar zijn afkomstig uit Kerkrade en Hulsberg.

Kerkrade, rijden onder invloed:
Een 59 jarige inwoner van Kerkrade is maandagmorgen 25 februari 2002 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist uit Kerkrade werd maandagmorgen omstreeks 03.45 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Esdoornstraat te Kerkrade. Bij het eerste contact met de bestuurder werd een alcohollucht geroken. De bestuurder saboteerde echter opzettelijk de alcoholblaastest. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau maar weigerde ook daar alle medewerking te verlenen. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Heerlen, aangehouden wegens wapenbezit:
Een 34 jarige inwoner van Heerlen is zondagmiddag 24 februari 2002 door de politie aangehouden wegens het bezit van en busje traangas. De inwoner van Heerlen werd zondagmiddag omstreeks 16.00 uur op de Looiersstraat te Heerlen door de politie gecontroleerd op het moment dat hij drugs wilde gaan gebruiken. Bij de controle bleek hij een busje traangas in zijn kleding aanwezig te hebben. Ook werd een kleine gebruikershoeveelheid cocaïne bij de verdachte aangetroffen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Het busje traangas werd in beslag genomen. Bij een controle van de geautomatiseerde bestanden van de politie bleek dat de verdachte nog een gevangenisstraf van 17 dagen te moeten ondergaan vanwege een eerdere veroordeling. Hij werd derhalve ingesloten en zal naar het huis bewaring worden overgebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie