Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zorgverzekeraar VGZ kiest voor locatie Haestrechtkwartier in Tilburg..

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

25-2-2002
Zorgverzekeraar VGZ kiest voor locatie Haestrechtkwartier in Tilburgse Stationsz
VGZ-HBG-gemeente bereiken overeenstemming over kantoorontwikkeling

Zorgverzekeraar VGZ, nu met kantoren gevestigd in de Stationsstraat, de Spoorlaan en binnenkort ook tijdelijk aan de Dr. Hub van Doorneweg in Tilburg, heeft het besluit genomen zich met nieuwbouw te vestigen op de locatie Haestrechtkwartier (voorheen locatie Knegtel) in de Stationszone. VGZ neemt straks 15.000 m2 vloeroppervlakte van het bouwplan als kantoorruimte in gebruik.

VGZ kiest onder andere voor deze locatie omdat zij een sterke voorkeur heeft voor een locatie die goed per openbaar vervoer te bereiken is.

HBG Vastgoed BV uit Rijswijk heeft voor de locatie Haestrechtkwartier een bouwplan voor 24.000 m2 kantoren/commerciële voorzieningen, een woontoren met 65 appartementen en een parkeergarage voor 600 auto's ontwikkeld. VGZ zal zich straks gaan vestigen in 4 bouwdelen in het meest westelijke deel van de locatie.
De gemeente, HBG Vastgoed en VGZ hebben overeenstemming bereikt over de koop van bouwgrond en het bouwplan voor de benodigde kantoormeters door VGZ. VGZ neemt bij de bouw het door HBG gemaakte bouwplan als uitgangspunt.
Van de 600 beschikbare parkeerplaatsen in de parkeergarage van het Haestrechtkwartier koopt VGZ er 300 van de gemeente, straks eigenaar van de garage, waarbij afgesproken is dat deze in weekenden en op koopavonden beschikbaar zullen zijn als openbare parkeerplaats.

Uitgangspunt is een start van de bouw van de kantoren voor VGZ in augustus/september 2002. VGZ huisvest in eerste instantie ongeveer 550 medewerkers op de nieuwe locatie met een uitloop tot circa 700 medewerkers.

De gemeente Tilburg is zeer verheugd dat opnieuw een grote zorgverzekeraar definitief kiest voor een markante vestiging in de Tilburgse Stationszone. Ook Interpolis koos eerder al voor deze locatie. Daarmee wordt nog eens benadrukt dat Tilburg ook als vestigingsplaats voor zakelijke dienstverlening uitstekende faciliteiten biedt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie