Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 25-02-2002

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 25-02-2002
Politieberichten van 24/2 (13.00 uur) t/m 25/2 (07.00 uur0

Beetsterzwaag: inbraak benzinestation
Zaterdagavond is ingebroken in een benzinestation aan de Hoofdstraat. Men kwam binnen door een raam in te slaan. Ontvreemd werden circa 5 pakjes sigaretten. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Aangifte is gedaan door een 54-jarige inwoner van Beetsterzwaag.

Haulerwijk: ongeval met letsel
Zondag omstreeks 12.50 uur reed een 12-jarige fietser over de Slotemaker de Bruineweg in de richting van Haulerwijk. Over dezelfde weg rijdt in dezelfde richting een 15-jarige bromfietser uit Haulerwijk. Deze wil de fietser rechts inhalen. Hierbij raakt de bromfietser de rechterhand van de fietser. Hierna verliest de bromfietser de macht over het stuur en botst vrijwel frontaal tegen een aan de rechterzijde van de weg staande boom. De bromfietser is per ambulance, met onbekend letsel, overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De bromfietser is niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Terschelling: dodelijk ongeval
Zondagochtend omstreeks 10.45 uur vond een botsing met dodelijke afloop plaats bij een strandzeilwedstrijd op het Noordzeestrand, bij paal 7. Door een uitwijkmanoeuvre kwamen een 46-jarige inwoonster van Kaarst (D.) en een 52-jarige inwoner van Landerum (Terschelling) met elkaars strandzeilwagens in botsing. Hierbij kwam de inwoner van Landerum, M.J. Hogerheijde, om het leven. Twee ambulances waren snel ter plaatse, maar konden het slachtoffer niet meer redden. Ook de traumahelikopter werd ingezet. Beide strandzeilwagens zijn in beslag genomen. Het bureau ongevalanalyse van de politie Friesland zal vandaag een technische onderzoek uitvoeren.

Sneek: brandstichting noodgebouw
Zondag omstreeks 11.45 bleek een houten nood(sport)gebouw in brand te staan aan het Kaatsland. Het pand stond op de nominatie om te worden afgebroken. Via het forceren van een raam kwam men binnen en is de brand gesticht. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de exacte aanleiding.

Damwoude: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 14.20 uur reden een 17- en een 16-jarige bromfietser uit Damwoude over de Hoofdweg richting Dokkum. Toen de 17-jarige stopte zag de 16-jarige dit te laat en hij botste tegen de 17-jarige. De 16-jarige bromfietser is, met vermoedelijk een gebroken been, afgevoerd naar het ziekenhuis in Dokkum.

Kollum: inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een gebouw van een tennisvereniging aan de Adje Lambertszlaan. Men kwam binnen door een raam van de toegangsdeur te forceren. Acht lege en vier volle kratten bier werden gestolen. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Kollum.

Eastermar: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 18.00 kreeg de politie een melding van een ernstig ongeval tussen Eastermar en Rottevalle. Een 20-jarige automobilist uit Boerakker reed over de Zwarteweg in de richting van de Leijen. Hierbij zag hij een 37-jarige automobilist uit Buitenpost over het hoofd, die over de Leijen vanuit de richting Eastermar kwam. De inwoner van Boerakker verleende op de stopkruising geen voorrang aan de inwoner van Buitenpost. Hierdoor ontstond een flankaanrijding waarbij de auto van de inwoner van Buitenpost tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder en zijn inzittende, een 30-jarige inwoonster van Buitenpost, raakten bekneld. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Nadat de brandweer de auto had opengeknipt werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en de man naar het AZ te Groningen, beiden per ambulance. In de auto van de inwoner van Boerakker zaten nog drie personen, twee daarvan, een 16-jarige inwoonster van Munnikezijl en een 16-jarige inwoonster van Boerakker, zijn lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Zij konden na behandeling weer naar huis. Beide wagens zijn afgesleept. De weg is enige tijd afgezet.

Wijtgaard: brand
Zondag omstreeks 21.10 bemerkte een 43-jarige inwoner van Wijtgaard rook in de trapopgang in zijn woning aan de Meeskeshof. Waarschijnlijk is de brand ontstaan omdat op de eerste verdieping een televisie op stand by stond. Omdat de inwoner stroomuitval kreeg is hij boven gaan kijken. Hij kon twee slapende kinderen wakker krijgen en uit het huis halen. Beide kinderen, 7 en 14 jaar, zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek omdat ze rook hadden ingeademd.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 23.45 zag de politie op het Hofplein een bromfietser zonder helm rijden. Na een korte achtervolging kon de 16-jarige inwoner van Dronrijp worden aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken. OP het bureau blies hij 740 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur.

Midlum: ongeval na drankgebruik
Zondag omstreeks 23.30 uur reed een 41-jarige automobilist uit Franeker over de Zuidwalweg. Hier verloor hij de macht over het stuur en belandde met de auto in de sloot. Hij blies 330 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Dokkum: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 00.20 uur werd een 44-jarige automobilist uit Dokkum gecontroleerd op de Aalsumerpoort. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 305 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur.

Leeuwarden: verdachte aangehouden na inbraak
Maandag omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in de Noordelijke Hogeschool aan de Rengerslaan. De politie is meteen ter plaatse gegaan, heeft de omgeving afgezet en twee honden ingezet. Al spoedig werd een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden, die in het gebouw met enkele tassen aan het sjouwen was. In de tas zaten o.a drie videobanden en twee radiocassetterecorders. De verdachte is ingesloten.

Sneek: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 00.20 uur werd een 26-jarige automobilist uit Sondel gecontroleerd op de Sudergoawei. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 485 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uren.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.15 uur werd een 38-jarige automobilist uit Wirdum gecontroleerd op de Insulindestraat. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 445 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uren.

Leeuwarden: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Maandag omstreeks 03.55 uur werd een 42-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op het Zaailand. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 615 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Wons: inbraak bezinestation
Maandagochtend is ingebroken in een benzinestation aan de Rijksweg A7 bij Wons. Men kwam binnen door een raam in te slaan. Ontvreemd werden broodjes, snoepgoed en drinken, dit alles met een waarde van enkele tientallen euros. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Bolsward.

Sint Annaparochie: diefstal door middel van braak Maandagochtend is bij een winkel in de Van Harenstraat een raam ingeslagen. Er zijn vier computers, een scanner en een dvd-set gestolen. De waarde bedraagt enkele duizenden euros. Aangifte is gedaan door een 60-jarige inwoner van Berlikum.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...