Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 25-02-2002

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 25-02-2002
Politieberichten van 24/2 (13.00 uur) t/m 25/2 (07.00 uur0

Beetsterzwaag: inbraak benzinestation
Zaterdagavond is ingebroken in een benzinestation aan de Hoofdstraat. Men kwam binnen door een raam in te slaan. Ontvreemd werden circa 5 pakjes sigaretten. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Aangifte is gedaan door een 54-jarige inwoner van Beetsterzwaag.

Haulerwijk: ongeval met letsel
Zondag omstreeks 12.50 uur reed een 12-jarige fietser over de Slotemaker de Bruineweg in de richting van Haulerwijk. Over dezelfde weg rijdt in dezelfde richting een 15-jarige bromfietser uit Haulerwijk. Deze wil de fietser rechts inhalen. Hierbij raakt de bromfietser de rechterhand van de fietser. Hierna verliest de bromfietser de macht over het stuur en botst vrijwel frontaal tegen een aan de rechterzijde van de weg staande boom. De bromfietser is per ambulance, met onbekend letsel, overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De bromfietser is niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Terschelling: dodelijk ongeval
Zondagochtend omstreeks 10.45 uur vond een botsing met dodelijke afloop plaats bij een strandzeilwedstrijd op het Noordzeestrand, bij paal 7. Door een uitwijkmanoeuvre kwamen een 46-jarige inwoonster van Kaarst (D.) en een 52-jarige inwoner van Landerum (Terschelling) met elkaars strandzeilwagens in botsing. Hierbij kwam de inwoner van Landerum, M.J. Hogerheijde, om het leven. Twee ambulances waren snel ter plaatse, maar konden het slachtoffer niet meer redden. Ook de traumahelikopter werd ingezet. Beide strandzeilwagens zijn in beslag genomen. Het bureau ongevalanalyse van de politie Friesland zal vandaag een technische onderzoek uitvoeren.

Sneek: brandstichting noodgebouw
Zondag omstreeks 11.45 bleek een houten nood(sport)gebouw in brand te staan aan het Kaatsland. Het pand stond op de nominatie om te worden afgebroken. Via het forceren van een raam kwam men binnen en is de brand gesticht. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de exacte aanleiding.

Damwoude: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 14.20 uur reden een 17- en een 16-jarige bromfietser uit Damwoude over de Hoofdweg richting Dokkum. Toen de 17-jarige stopte zag de 16-jarige dit te laat en hij botste tegen de 17-jarige. De 16-jarige bromfietser is, met vermoedelijk een gebroken been, afgevoerd naar het ziekenhuis in Dokkum.

Kollum: inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een gebouw van een tennisvereniging aan de Adje Lambertszlaan. Men kwam binnen door een raam van de toegangsdeur te forceren. Acht lege en vier volle kratten bier werden gestolen. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Kollum.

Eastermar: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 18.00 kreeg de politie een melding van een ernstig ongeval tussen Eastermar en Rottevalle. Een 20-jarige automobilist uit Boerakker reed over de Zwarteweg in de richting van de Leijen. Hierbij zag hij een 37-jarige automobilist uit Buitenpost over het hoofd, die over de Leijen vanuit de richting Eastermar kwam. De inwoner van Boerakker verleende op de stopkruising geen voorrang aan de inwoner van Buitenpost. Hierdoor ontstond een flankaanrijding waarbij de auto van de inwoner van Buitenpost tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder en zijn inzittende, een 30-jarige inwoonster van Buitenpost, raakten bekneld. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Nadat de brandweer de auto had opengeknipt werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en de man naar het AZ te Groningen, beiden per ambulance. In de auto van de inwoner van Boerakker zaten nog drie personen, twee daarvan, een 16-jarige inwoonster van Munnikezijl en een 16-jarige inwoonster van Boerakker, zijn lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Zij konden na behandeling weer naar huis. Beide wagens zijn afgesleept. De weg is enige tijd afgezet.

Wijtgaard: brand
Zondag omstreeks 21.10 bemerkte een 43-jarige inwoner van Wijtgaard rook in de trapopgang in zijn woning aan de Meeskeshof. Waarschijnlijk is de brand ontstaan omdat op de eerste verdieping een televisie op stand by stond. Omdat de inwoner stroomuitval kreeg is hij boven gaan kijken. Hij kon twee slapende kinderen wakker krijgen en uit het huis halen. Beide kinderen, 7 en 14 jaar, zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek omdat ze rook hadden ingeademd.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 23.45 zag de politie op het Hofplein een bromfietser zonder helm rijden. Na een korte achtervolging kon de 16-jarige inwoner van Dronrijp worden aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken. OP het bureau blies hij 740 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur.

Midlum: ongeval na drankgebruik
Zondag omstreeks 23.30 uur reed een 41-jarige automobilist uit Franeker over de Zuidwalweg. Hier verloor hij de macht over het stuur en belandde met de auto in de sloot. Hij blies 330 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Dokkum: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 00.20 uur werd een 44-jarige automobilist uit Dokkum gecontroleerd op de Aalsumerpoort. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 305 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur.

Leeuwarden: verdachte aangehouden na inbraak
Maandag omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in de Noordelijke Hogeschool aan de Rengerslaan. De politie is meteen ter plaatse gegaan, heeft de omgeving afgezet en twee honden ingezet. Al spoedig werd een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden, die in het gebouw met enkele tassen aan het sjouwen was. In de tas zaten o.a drie videobanden en twee radiocassetterecorders. De verdachte is ingesloten.

Sneek: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 00.20 uur werd een 26-jarige automobilist uit Sondel gecontroleerd op de Sudergoawei. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 485 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uren.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.15 uur werd een 38-jarige automobilist uit Wirdum gecontroleerd op de Insulindestraat. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 445 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uren.

Leeuwarden: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Maandag omstreeks 03.55 uur werd een 42-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op het Zaailand. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 615 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Wons: inbraak bezinestation
Maandagochtend is ingebroken in een benzinestation aan de Rijksweg A7 bij Wons. Men kwam binnen door een raam in te slaan. Ontvreemd werden broodjes, snoepgoed en drinken, dit alles met een waarde van enkele tientallen euros. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Bolsward.

Sint Annaparochie: diefstal door middel van braak Maandagochtend is bij een winkel in de Van Harenstraat een raam ingeslagen. Er zijn vier computers, een scanner en een dvd-set gestolen. De waarde bedraagt enkele duizenden euros. Aangifte is gedaan door een 60-jarige inwoner van Berlikum.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie