Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 25-02-2002

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Almere & Lelystad 25-02-2002 Overvallen opgelost
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Recherche lost vier overvallen op
ALMERE & LELYSTAD - De recherche van de politie in Almere Haven en de politie Lelystad hebben vier overvallen opgelost. Vier verdachten - een 16-jarig meisje, een 23-jarige vrouw en twee mannen van 20 en 27 jaar (allen uit Almere) - zitten in gevangenhouding in afwachting van de rechtszaak.

De zaak kwam aan het rollen bij de aanhouding van de drie oudste verdachten na een overval bij een horecabedrijf op de Schoolstraat 29 december jl. De 49-jarige eigenaar uit Almere verklaarde na het sluiten van zijn bedrijf buiten overvallen te zijn door drie onbekende verdachten met bivakmutsen. Hij moest onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek, onder andere geld afgeven. Hij kreeg een klap met het vuurwapen en liep hoofdletsel op. De verdachten gingen er met de buit vandoor. Agenten en een politiehond zochten de omgeving af, op zoek naar de drie verdachten. Op de Rozenwerf vond de politie twee verdachten die aan het signalement voldeden. De politie riep dat zij moesten blijven staan. Beiden gingen er vandoor. De politie vorderde nog een paar keer, maar de twee gaven geen gehoor en vluchtten weg. Het spoor in de sneeuw leidde de politie naar een woning. In de buurt van deze woning is met behulp van de surveillancehond de 20-jarige verdachte aangehouden. De andere twee werden in de woning aangehouden. In de woning trof de politie bivakmutsen, twee vuurwapens en van roof afkomstige goederen aan. De 16-jarige verdachte is later aangehouden voor medeplichtigheid.

Verdachten bekennen De verdachten bekenden tegenover de politie nog drie overvallen, namelijk op drie vestigingen van de supermarktketen Albert Heijn in de Oldewierde op 20 december jl., in de Vrijmark op 23 december jl. en op 27 december jl. in het Lelycentre in Lelystad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie