Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sluiting LPG-verkooppunt Deventer

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Deventer

Sluiting LPG-verkooppunt

Burgemeester en wethouders van Deventer stellen de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 februari voor akkoord te gaan met het sluiten van het LPG-verkooppunt van het BIM-tankstation aan de Diepenveenseweg met ingang van 1 maart.

Naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede heeft het gemeentebestuur een inventarisatie gemaakt van bedrijfslocaties met een verhoogd risicoprofiel. Vanwege de ligging in een woonomgeving is de LPG-installatie behorende bij het BIM-tankstation aan de Diepenveenseweg als aandachtspunt gesignaleerd.

Uitkoop

Een LPG-tankstation brengt een risico op een zwaar ongeval met zich mee. Er is een kleine kans op een explosie van een lossende LPG-tankauto. Hoewel dit station voldoet aan de milieuwetgeving, en de relatief kleine kans op een zwaar ongeval, is toch gekozen voor uitkoop van het LPG-verkooppunt.

Woonwijk

Het LPG-tankstation ligt in de woonwijk Voorstad-Centrum en op korte afstand van de passagiersperrons van de spoorwegen. De aanvoerroute van de LPG-tankauto naar het tankstation loopt bovendien - in afwijking van de route vervoer gevaarlijke stoffen - door een woonwijk. Daarnaast is de hulpverlening moeilijk bij een zwaar ongeval op deze plek. Door de ligging is de plek slecht bereikbaar voor de hulpdiensten bij een dergelijk zwaar ongeval. Ook is er niet snel voldoende bluswater op die plaats beschikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie