Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gouverneur neemt exemplaar internationaal scholierenblad

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Gouverneur neemt exemplaar internationaal scholierenblad 'Uniting

Future' in ontvangst
'Valuas College' Venlo werkt samen met middelbare scholen uit 13 landen
GOUVERNEUR NEEMT EXEMPLAAR INTERNATIONAAL SCHOLIERENBLAD 'UNITING FUTURE' IN ONTVANGST

Maandag 25 februari ontvangt Gouverneur mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst een exemplaar van het eerste internationale schoolblad 'Uniting Future'. Dit internationale schoolblad verschijnt in een oplage van 5.000 stuks in 13 landen. De bedoeling is dat de oplage in de komende jaren flink gaat groeien. 'Uniting Future' moet jongeren met elkaar verbinden, over grenzen heen.

Aan het project 'Uniting Future' nemen middelbare scholen uit 13 landen deel: Bosnië, Servië, Slovenië, Kroatië, Kosovo, Letland, Polen, Zwitserland, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland. Doel van het project is middelbare scholieren te laten kennismaken met de gewoonten en gebruiken van hun leeftijdsgenoten in een ander land. Uiteindelijk bevordert dit de gezamenlijke verbroedering van jongeren. Opvallend is dat ook landen deelnemen die tot voor kort met elkaar in oorlog waren.

Elk land heeft een eigen redactie die uit leerlingen bestaat. Elke redactie zorgt voor een aantal artikelen in de Engelse en de Duitse taal. Verder reikt de redactie ook een (kort) artikel in de eigen taal van het land aan. De hoofdredactie wordt bij toerbeurt vervuld. Het eerste nummer is tot stand gekomen onder eindverantwoordelijkheid van de Oostenrijkse redactie. De redactie van het tweede nummer berust bij de Nederlandse redactie die gevormd wordt door leerlingen van het Valuas College Venlo. Zij overhandigen a.s. maandag een exemplaar van het eerste nummer aan gouverneur B.J.M. baron Van Voorst tot Voorst. 21-2-2002 12:33

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie