Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Etten-Leur
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Enkele collegeleden zijn op maandagavond 25 februari in de Nobelaer aanwezig bij de jaarvergadering van de ZLTO, afdeling Etten-Leur.

Wethouder mevrouw M. Donders-de Leest verricht op zondag 3 maart de officiële start van het Big Diet programma bij Life Style Centre Miranda Pertijs aan het Lichttorenhoofd. Dit centrum geeft een big diet afslankcursus die parallel loopt met het Big Diet programma van de televisiezender SBS6.

Burgemeester J. van Agt en wethouder H. van der Heyden zullen op zaterdagmiddag 9 maart aanwezig zijn bij de opening van de Voorjaarsexpositie van amateursvereniging De Kunstkring in het Trouwkerkje.

Op donderdag 21 maart neemt een delegatie van het college deel aan de jaarlijkse fakkeloptocht in het kader van de Internationale dag tegen Racisme. De optocht start vanaf de parkeerplaats van de Nobelaer.

Vergoeding voor plaatsen zender telecommunicatie

Het college van b en w vraagt aan Telfort Telecommunicatie een vergoeding van 3500,- per jaar voor het plaatsen van een zender in een lantaarnpaal op het viaduct Rijksweg/Grauwe Polder.

Collecte

Het Nationaal Jeugd Fonds heeft van burgemeester en wethouders toestemming gekregen om in de week van 3 tot en met 9 maart een collecte te houden.

Verkoop strook grond voor aanleg parkeerplaatsen

Burgemeester en wethouders hebben besloten een strook grond van ruim 400 m2 aan de Bredaseweg te verkopen aan Van Opstal OG Marketing uit Breda. Het bedrijf wil hierop parkeerplaatsen aanleggen voor de twee nieuw te bouwen kantoren. Het college legt wel als verplichting op dat het er groen wordt aangeplant achter en tussen de parkeerplaatsen.

Aanpassing "klokkenluidersregeling"

Burgemeester en wethouders willen "de klokkenluidersregeling" aanpassen aan de richtlijnen van de VNG. Daartoe legt het college deze regeling voor aan de OR en de gemeenteraad. In eerste instantie was gekozen om in overleg met de gemeenten uit de regio een regionaal meldpunt in te stellen. De VNG heeft nu echter een landelijke Commissie Klokkenluiders Gemeentelijke Overheid ingesteld. Aangezien er nog geen regionaal meldpunt is opgericht, is het voorstel aan te sluiten bij het landelijk meldpunt.

Politieke voorlichting tijdens warenmarkt

Burgemeester en wethouders geven toestemming aan politieke partijen om politieke voorlichting over de gemeenteraadsverkiezing te geven tijdens de komende weekmarkten. In het centrum krijgen politieke partijen deze gelegenheid op woensdag 20 en 27 februari, in Etten-Leur-Noord op vrijdag 22 februari en 1 maart.

Aanplant in noordelijk buitengebied

Burgemeester en wethouders zijn akkoord gegaan met de aanplant/gedeeltelijke vervanging van bomen en bosplantsoen langs diverse wegen in het noordelijk buitengebied van Etten-Leur. Het plan is vrijwel volledig afgestemd op de wensen van belanghebbenden in het gebied.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie