Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

`Politiek hysterisch over islam'

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


`Politiek hysterisch over islam'

Van onze politieke redactie

Den Haag - Politici moeten oppassen mensen niet tegen elkaar op te zetten in de discussie over allochtonen. Ze dreigen door te schieten in `hysterie over de islam en de integratie van moslims'.

Dat zei D66-minister Van Boxtel (Grotesteden- en Integratiebeleid) gisteren in Leeuwarden bij de opening van een pand voor instellingen voor integratie.

,,Andere partijen stapelen nu flinkheid op flinkheid: wie kan de hardste straffen verzinnen, welke groep is onze grootste vijand. Zo zet je mensen tegen elkaar op. We moeten onze verdraagzaamheid en tolerantie niet in één klap van tafel vegen omdat er verkiezingen aankomen, niet met spookbeelden inspelen op goedkope angsten'', vindt de bewindsman.
CDA-lijsttrekker Balkenende klaagde vorige maand dat allochtonen zich te weinig aanpassen. Van Boxtel vindt ook dat PvdA en VVD te fel reageerden op de berichten over invloeden van fundamentalistische organisaties op islamitische basisscholen. ,,Misstanden moeten we aanpakken. Maar let wel: het overgrote deel van de migranten is het daar helemaal mee eens. Met de grote meerderheid van die scholen gaat het trouwens wel goed'', aldus de minister.

k

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie