Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Freek Visser nieuwe voorzitter MKB-Gooi en Vechtstreek

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

25-02-2002
Freek Visser nieuwe voorzitter MKB-Gooi en Vechtstreek Freek Visser (60) is door de MKB-Regioraad Gooi en Vechtstreek gekozen als nieuwe voorzitter. In deze functie volgt hij de vorig jaar overleden Erna Weijers-van Veen op.

Met de benoeming van Visser krijgt het regionale midden- en kleinbedrijf een voorzitter die uit de ambtelijke dienst komt. Visser kent het regionale bedrijfsleven echter als geen ander. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt als bedrijfscontactfunctionaris. Eerst in de gemeente Amsterdam en vanaf 1979 bij de Provincie Noord-Holland, met als werkgebied Gooi en Vechtstreek. In Amsterdam was hij vooral betrokken bij de ontwikkeling van de detailhandel. In Gooi en Vechtstreek heeft hij de laatste jaren zijn steentje bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van projecten zoals het Arena Park, Gooimeer Noord en het Masterplan MediaPark. Een andere belangrijke taak was de start van het projectenbureau Bedrijventerreinen Gooi en Vechtstreek om de herstructurering van verouderde bedrijventerreinen op gang te brengen.

Bij de provincie maakt Visser gebruik van de seniorenregeling. Zo komt het dat hij in maart afscheid neemt en zijn handen vrij heeft voor andere zaken, voor het voorzitterschap van MKB-Gooi en Vechtstreek, maar sinds januari ook voor het raadslidmaatschap in Wijdemeren.

Visser: "Ik zie als taak van mijn voorzitterschap van MKB-Gooi en Vechtstreek de politiek continu te wijzen op de noodzaak van een gezond en concurrerend bedrijfsleven. Veelal wordt het economisch belang in deze regio ondergeschikt genaakt aan het belang van de ruimtelijke ordening met daarbij een overdreven aandacht voor het illusielandschap. Ook de vele actiegroepen, bestaande uit de inwoners/consumenten van onze regio, beseffen niet dat ze met hun acties een gezonde sociaal-economische structuur voor de toekomst in de waagschaal stellen. Deze tendens wordt een steeds sterker fenomeen en kan ertoe leiden dat het verzorgingspeil van onze streek sterk inder druk komt te staan."
"Het is voor mij een uitdaging om als voorzitter van het midden- en kleinbedrijf de verantwoordelijke bestuurders nu vanuit een andere positie op hun beleid, waarvoor zij verantwoordelijk zijn, aan te spreken. Wanneer men het belang van het inrichten van \'t Gooi en de Vechtstreek als een soort reservaat als primaat ziet, midden in de dynamiek van de Randstad, zal dit naar mijn mening tot een afbraak van het voorzieningenniveau leiden", aldus de nieuwe voorzitter. "Een daadkrachtige bundeling van werkgeversorganisaties maar ook van werknemerszijde moet tot doel hebben verantwoord ondernemen in onze regio een volwaardige kans te laten krijgen."

Nadere informatie:Theo Reijn, regionaal secretaris MKB-Gooi en Vechtstreek, telefoon: 035 - 623 06 32.

Informatie: Theo Reijn

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie