Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Negen jaar cel wegens poging tot doodslag Den Haag

Datum nieuwsfeit: 25-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank 's-Gravenhave

Negen jaar cel wegens poging tot doodslag

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 25-02-2002

Verdachte beroept zich op noodweer en noodweerexces. De rechtbank verwerpt dit.Verdachte is strafbaar.
Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan doodslag. Verdachte heeft zich naar de woning van het latere slachtoffer begeven terwijl hij in het bezit was van een keukenmes. Dit ondanks het feit dat verschillende eerdere ontmoetingen tussen beiden al op confrontaties waren uitgelopen. Bij de woning aangekomen gooit verdachte stoelen tegen de voordeur, waarna de situatie snel escaleert. Het latere slachtoffer en een derde persoon nemen een stofzuigerstang en een dopsleutel ter hand en stappen op verdachte af, die wegvlucht. Terwijl verdachte tracht weg te fietsen wordt hij door het slachtoffer krachtig met een stofzuigerstang op de rug geslagen. Vervolgens rent het slachtoffer met de stofzuigerstang achter verdachte aan. Op een gegeven moment raakt het slachtoffer de stang kwijt en zijn de rollen omgekeerd. Verdachte steekt het slachtoffer, terwijl deze weerloos op de grond ligt, met kracht door het hart. Ook zien getuigen verdachte het slachtoffer diverse malen met een voorwerp op het lichaam en het hoofd slaan. In de ambulance overlijdt het slachtoffer aan zijn verwondingen.
De rechtbank betrekt in de straftoemeting echter wel de omstandigheid dat ook het slachtoffer zich niet onbetuigd heeft gelaten door achter verdachte aan te gaan met een stofzuigerstang en deze hiermee te mishandelen.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad9528

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=6696&i=43&ti=3 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie