Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HISWA 2002: korter en krachtiger

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amsterdam RAI

HISWA 2002
18 dec 2001

HISWA 2002: KORTER EN KRACHTIGER

Van dinsdag tot en met vrijdag 's avonds tot 21.00 uur geopend.

Bruisende evenementen, een overzichtelijkere indeling van de beursvloer, 's avonds geopend, 6-daagse beurs: dat is de nieuwe koers van de 47e HISWA. Van dinsdag 26 februari tot en met zondag 3 maart staat Amsterdam RAI weer geheel in het teken van de watersport. Met honderden boten in alle soorten en maten, duizenden accessoires, de nieuwste watersportkleding en uitgebreide informatie over vakanties, vaargebieden, vaarscholen en jacht-havens, biedt de HISWA een compleet aanbod voor zowel de doorgewinterde als toekomstige watersporter. Naast het productaanbod zijn er diverse evenementen die van de HISWA meer dan alleen een watersporttentoon-stelling maken. Nieuw is het HISWA Centre Stage met evenementenpodium, de Waterkampioen Motorbootclub en het 'Botentekoop'-Internetcafé. Populaire evenementen als de Zeilen Jachtclub, de Waterkampioen Bootbouw Dagen, het Zeehistorisch Paviljoen en het Arbeidsmarkt- en scholings-paviljoen krijgen vanzelfsprekend een vervolg.

Gevarieerd aanbod
Op de HISWA zijn alle takken van watersport vertegenwoordigd. Exposanten bieden hun boten, producten en diensten aan op het gebied van zeilen, catamaran-zeilen, motorbootvaren, surfen, kitesurfen, waterskiën, roeien en kanoën. Zowel moderne als klassieke jachtbouwers tonen hun nieuwste jachten en sloepen. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor elektrisch varen, watersportvakanties in binnen- en buitenland, zeilscholen, jachthavens en vaargebieden.

Staalbouw terug op HISWA
De bouwers van stalen motorjachten zijn dit jaar zeer goed vertegenwoordigd op de HISWA. Zo hebben Linssen Yachts, Stoeten Motorbotenverhuur, Jachtwerf van Vliet, Jachtbouw De Alm, Scheepswerf De Steven, Jachtbouw Succes, Jachtwerf Gruno, Jachtwerf B. de Groot, De Volharding "Staveren", Pedro Boats, Wim van der Valk Jachten, Consonant Yachts en De Toekomst J.J. Loosse hun deelname bevestigd. Het staalbouwpaviljoen beslaat zo'n 1500 m2 en een 20-tal schepen worden gepresenteerd. Voor de bezoeker betekent dit dat de crème de la crème binnen de stalen jachtbouw aanwezig is. Een uitstekend aanbod dus, dat de bezoeker in staat stelt zich optimaal te laten informeren over de laatste ontwikkelingen en zich te oriënteren op een eventuele aankoop.

Nieuw: roeipaviljoen bij Zeehistorisch Paviljoen
Het Zeehistorisch Paviljoen viert op de HISWA haar eerste lustrum. Al vijf jaar lang vinden de bezoekers in dit paviljoen een leerzaam rustpunt op de beurs. Dit jaar komt het paviljoen in het teken van "400 jaar VOC" en de roeisport te staan. De roeisport heeft binnen het paviljoen altijd veel aandacht gekregen, maar komt dit keer nog meer in de schijnwerpers te staan door een echt roeipaviljoen. Diverse roeiverenigingen en exposanten met traditioneel en modern roeimaterieel geven acte de présence.

Zaterdag 2 maart is de speciale roeidag op het paviljoen. Bekende en onbekende Nederlanders vertellen over de roeisport. Ook zeeroeien, een sport die aan populariteit wint, komt aan bod. De Nederlandse deelnemers aan de Atlantic Rowing Race geven dagelijks een lezing over hun ervaringen tijdens deze loodzware roeirace over de oceaan.

HISWA Centre Stage
HISWA Centre Stage vormt het dynamische hart van de watersportbeurs. Een podium met uitlopende catwalk, omringd door spotlights in alle kleuren met tegen de achterwand twee grote videoschermen: een ideaal decor voor dagelijks wisselend entertainment. Iedere dag staat in het teken van een ander watersportthema. Zo wordt er aandacht besteed aan de Volvo Ocean Race en zeilwedstrijden, kleine watersport (roeien, kanoën en waterskiën), powerboating en onderwerpen als schade & schande en veiligheid & onderhoud. Presentaties door bekende gast-sprekers, muziek en live-optredens van artiesten, game-shows en modeshows wisselen elkaar af. De producenten van het televisieprogramma Regatta Time geven invulling aan het programma van HISWA Centre Stage, dat zowel fervente wedstrijdwatersporters als minder fanatieke watersportliefhebbers zeker aan zal spreken.

HISWA op televisie
Op 10 en 24 februari zetten de makers van het televisieprogramma Regatta Time de HISWA 2002 in de schijnwerpers. Deze uitzendingen zijn geheel gewijd aan de watersportbeurs en de verschillende evenementen. Regatta Time wordt op zondag-morgen om 11.00 uur uitgezonden op SBS 6 en woensdagavond om 00.15 uur herhaald. Een goede opwarmer dus voor iedereen die graag de HISWA wil gaan bezoeken.

Nieuw: avondopenstelling en 6-2-9 avondkaart
Aangezien de HISWA door de week voor het eerst ook 's avonds geopend zal zijn, kunnen bezoekers een speciale '6-2-9 kaart' kopen. Deze kaart is geldig vanaf 18.00 tot 21.00 uur en kan tijdens de beurs aan de kassa's gekocht worden. De toegangsprijs voor deze kaart bedraagt 8,50.

Succesvolle evenementen completeren beurs
Nieuw op de beurs is het 'Botentekoop' Internetcafé in de Verbindingshal. Hier kunnen bezoekers digitaal surfen naar hun favoriete watersportsites. Op de Waterkampioen Motorbootclub pakt het watersportmagazine groots uit vanwege haar 75-jarig bestaan. De redactieboot 'Tijgerhaai' krijgt een plek en bezoekers kunnen er onder andere uitgebreid informatie krijgen over toervaren in binnen- en buitenland. Traditiegetrouw is de Zeilen Jachtclub weer het ontmoetingspunt voor de actieve zeiler. De redactie van het blad Zeilen staat garant voor een afwisselend en boeiend programma met lezingen, verhalen en presentaties door bekende en minder bekende zeilers. Op de Waterkampioen Bootbouw Dagen bouwen families hun eigen bootje. Een succesvol evenement dat alweer voor de vierde keer georganiseerd wordt. Ook het beroemde Café Ome Ko uit Muiden verhuist met personeel en al voor 6 dagen naar Amsterdam RAI.

Kaarten in de voorverkoop
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om voor de HISWA toegangskaarten in de voorverkoop te kopen. Dit kan via de website www.anwb.nl of in de ANWB-winkels. Na betaling ontvangt de bezoeker een bon die tijdens de beurs bij de kassa ingewisseld kan worden. ANWB-leden profiteren in de voorverkoop van een korting van 1,25 op de prijs van het normale toegangskaartje.

Informatiepunt bij hoofdingang
Naast de diverse informatiebalies van Amsterdam RAI waar bezoekers terecht kunnen met algemene vragen over de HISWA, staat er bij de ingang van de Europahal een speciaal informatiepunt. Dit informatiepunt wordt bemand door personeel van HISWA Vereniging, ANWB en KNWV. Hier kunnen bezoekers antwoord krijgen op meer specialistische vragen en doorverwezen worden naar voor hun relevante stands van exposanten. Met dit initiatief bieden de samenwerkende organisaties een extra service aan de bezoekers van de HISWA. Overigens kunnen alle bezoekers bij de entree een gratis beurswijzer verkrijgen, waarin de plattegrond en alle deelnemers staan opgenomen.

Openingstijden en toegangsprijzen
HISWA 2002 vindt plaats in Amsterdam RAI en is geopend van dinsdag 26 februari tot en met zondag 3 maart 2002. Op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 12,50 voor volwassenen. Jongeren tot en met 17 jaar en houders van een pas 65 betalen 8,50 entree. Een '6-2-9 avondkaart', geldig vanaf 18.00 uur, kost 8,50. Een gezinskaart (2 volwassenen en max. 2 kinderen tot en met 17 jaar) kost 30. Amsterdam RAI heeft volop parkeergelegenheid, maar is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer (streekbus, tram en trein); vanaf NS-station Amsterdam-RAI is het slechts vijf minuten lopen naar het tentoonstellingscomplex, terwijl de tram (lijn 4) voor de deur stopt.

Op www.hiswa.nl is uitgebreide informatie over de HISWA 2002 te vinden.

Amsterdam, 18 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...