Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HISWA 2002: korter en krachtiger

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amsterdam RAI

HISWA 2002
18 dec 2001

HISWA 2002: KORTER EN KRACHTIGER

Van dinsdag tot en met vrijdag 's avonds tot 21.00 uur geopend.

Bruisende evenementen, een overzichtelijkere indeling van de beursvloer, 's avonds geopend, 6-daagse beurs: dat is de nieuwe koers van de 47e HISWA. Van dinsdag 26 februari tot en met zondag 3 maart staat Amsterdam RAI weer geheel in het teken van de watersport. Met honderden boten in alle soorten en maten, duizenden accessoires, de nieuwste watersportkleding en uitgebreide informatie over vakanties, vaargebieden, vaarscholen en jacht-havens, biedt de HISWA een compleet aanbod voor zowel de doorgewinterde als toekomstige watersporter. Naast het productaanbod zijn er diverse evenementen die van de HISWA meer dan alleen een watersporttentoon-stelling maken. Nieuw is het HISWA Centre Stage met evenementenpodium, de Waterkampioen Motorbootclub en het 'Botentekoop'-Internetcafé. Populaire evenementen als de Zeilen Jachtclub, de Waterkampioen Bootbouw Dagen, het Zeehistorisch Paviljoen en het Arbeidsmarkt- en scholings-paviljoen krijgen vanzelfsprekend een vervolg.

Gevarieerd aanbod
Op de HISWA zijn alle takken van watersport vertegenwoordigd. Exposanten bieden hun boten, producten en diensten aan op het gebied van zeilen, catamaran-zeilen, motorbootvaren, surfen, kitesurfen, waterskiën, roeien en kanoën. Zowel moderne als klassieke jachtbouwers tonen hun nieuwste jachten en sloepen. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor elektrisch varen, watersportvakanties in binnen- en buitenland, zeilscholen, jachthavens en vaargebieden.

Staalbouw terug op HISWA
De bouwers van stalen motorjachten zijn dit jaar zeer goed vertegenwoordigd op de HISWA. Zo hebben Linssen Yachts, Stoeten Motorbotenverhuur, Jachtwerf van Vliet, Jachtbouw De Alm, Scheepswerf De Steven, Jachtbouw Succes, Jachtwerf Gruno, Jachtwerf B. de Groot, De Volharding "Staveren", Pedro Boats, Wim van der Valk Jachten, Consonant Yachts en De Toekomst J.J. Loosse hun deelname bevestigd. Het staalbouwpaviljoen beslaat zo'n 1500 m2 en een 20-tal schepen worden gepresenteerd. Voor de bezoeker betekent dit dat de crème de la crème binnen de stalen jachtbouw aanwezig is. Een uitstekend aanbod dus, dat de bezoeker in staat stelt zich optimaal te laten informeren over de laatste ontwikkelingen en zich te oriënteren op een eventuele aankoop.

Nieuw: roeipaviljoen bij Zeehistorisch Paviljoen
Het Zeehistorisch Paviljoen viert op de HISWA haar eerste lustrum. Al vijf jaar lang vinden de bezoekers in dit paviljoen een leerzaam rustpunt op de beurs. Dit jaar komt het paviljoen in het teken van "400 jaar VOC" en de roeisport te staan. De roeisport heeft binnen het paviljoen altijd veel aandacht gekregen, maar komt dit keer nog meer in de schijnwerpers te staan door een echt roeipaviljoen. Diverse roeiverenigingen en exposanten met traditioneel en modern roeimaterieel geven acte de présence.

Zaterdag 2 maart is de speciale roeidag op het paviljoen. Bekende en onbekende Nederlanders vertellen over de roeisport. Ook zeeroeien, een sport die aan populariteit wint, komt aan bod. De Nederlandse deelnemers aan de Atlantic Rowing Race geven dagelijks een lezing over hun ervaringen tijdens deze loodzware roeirace over de oceaan.

HISWA Centre Stage
HISWA Centre Stage vormt het dynamische hart van de watersportbeurs. Een podium met uitlopende catwalk, omringd door spotlights in alle kleuren met tegen de achterwand twee grote videoschermen: een ideaal decor voor dagelijks wisselend entertainment. Iedere dag staat in het teken van een ander watersportthema. Zo wordt er aandacht besteed aan de Volvo Ocean Race en zeilwedstrijden, kleine watersport (roeien, kanoën en waterskiën), powerboating en onderwerpen als schade & schande en veiligheid & onderhoud. Presentaties door bekende gast-sprekers, muziek en live-optredens van artiesten, game-shows en modeshows wisselen elkaar af. De producenten van het televisieprogramma Regatta Time geven invulling aan het programma van HISWA Centre Stage, dat zowel fervente wedstrijdwatersporters als minder fanatieke watersportliefhebbers zeker aan zal spreken.

HISWA op televisie
Op 10 en 24 februari zetten de makers van het televisieprogramma Regatta Time de HISWA 2002 in de schijnwerpers. Deze uitzendingen zijn geheel gewijd aan de watersportbeurs en de verschillende evenementen. Regatta Time wordt op zondag-morgen om 11.00 uur uitgezonden op SBS 6 en woensdagavond om 00.15 uur herhaald. Een goede opwarmer dus voor iedereen die graag de HISWA wil gaan bezoeken.

Nieuw: avondopenstelling en 6-2-9 avondkaart
Aangezien de HISWA door de week voor het eerst ook 's avonds geopend zal zijn, kunnen bezoekers een speciale '6-2-9 kaart' kopen. Deze kaart is geldig vanaf 18.00 tot 21.00 uur en kan tijdens de beurs aan de kassa's gekocht worden. De toegangsprijs voor deze kaart bedraagt 8,50.

Succesvolle evenementen completeren beurs
Nieuw op de beurs is het 'Botentekoop' Internetcafé in de Verbindingshal. Hier kunnen bezoekers digitaal surfen naar hun favoriete watersportsites. Op de Waterkampioen Motorbootclub pakt het watersportmagazine groots uit vanwege haar 75-jarig bestaan. De redactieboot 'Tijgerhaai' krijgt een plek en bezoekers kunnen er onder andere uitgebreid informatie krijgen over toervaren in binnen- en buitenland. Traditiegetrouw is de Zeilen Jachtclub weer het ontmoetingspunt voor de actieve zeiler. De redactie van het blad Zeilen staat garant voor een afwisselend en boeiend programma met lezingen, verhalen en presentaties door bekende en minder bekende zeilers. Op de Waterkampioen Bootbouw Dagen bouwen families hun eigen bootje. Een succesvol evenement dat alweer voor de vierde keer georganiseerd wordt. Ook het beroemde Café Ome Ko uit Muiden verhuist met personeel en al voor 6 dagen naar Amsterdam RAI.

Kaarten in de voorverkoop
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om voor de HISWA toegangskaarten in de voorverkoop te kopen. Dit kan via de website www.anwb.nl of in de ANWB-winkels. Na betaling ontvangt de bezoeker een bon die tijdens de beurs bij de kassa ingewisseld kan worden. ANWB-leden profiteren in de voorverkoop van een korting van 1,25 op de prijs van het normale toegangskaartje.

Informatiepunt bij hoofdingang
Naast de diverse informatiebalies van Amsterdam RAI waar bezoekers terecht kunnen met algemene vragen over de HISWA, staat er bij de ingang van de Europahal een speciaal informatiepunt. Dit informatiepunt wordt bemand door personeel van HISWA Vereniging, ANWB en KNWV. Hier kunnen bezoekers antwoord krijgen op meer specialistische vragen en doorverwezen worden naar voor hun relevante stands van exposanten. Met dit initiatief bieden de samenwerkende organisaties een extra service aan de bezoekers van de HISWA. Overigens kunnen alle bezoekers bij de entree een gratis beurswijzer verkrijgen, waarin de plattegrond en alle deelnemers staan opgenomen.

Openingstijden en toegangsprijzen
HISWA 2002 vindt plaats in Amsterdam RAI en is geopend van dinsdag 26 februari tot en met zondag 3 maart 2002. Op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 12,50 voor volwassenen. Jongeren tot en met 17 jaar en houders van een pas 65 betalen 8,50 entree. Een '6-2-9 avondkaart', geldig vanaf 18.00 uur, kost 8,50. Een gezinskaart (2 volwassenen en max. 2 kinderen tot en met 17 jaar) kost 30. Amsterdam RAI heeft volop parkeergelegenheid, maar is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer (streekbus, tram en trein); vanaf NS-station Amsterdam-RAI is het slechts vijf minuten lopen naar het tentoonstellingscomplex, terwijl de tram (lijn 4) voor de deur stopt.

Op www.hiswa.nl is uitgebreide informatie over de HISWA 2002 te vinden.

Amsterdam, 18 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie