Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utrecht huldigt olympische topsporters

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Utrecht

UTRECHT HULDIGT OLYMPISCHE TOPSPORTERS

Op dinsdag 26 februari huldigt de gemeente Utrecht de Utrechtse deelnemers aan de Olympische winterspelen. Naast Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage ontvangt Utrecht schaatster Annamarie Thomas en de bobsleeërs Eline Jurg, Jeannette Pennings en Marcel Welten.

De ontvangst vindt plaats om ongeveer 18.30 uur op het podium voor het stadhuis, Minrebroederstraat 2 in Utrecht.

Tijdens de Spelen in Salt Lake City was de Utrechtse Jochem Uytdehaage de meest succesvolle Nederlandse sporter. Jochem won maar liefst drie medailles: goud op de 5 en 10 kilometer en zilver op de 1500 meter. Het is voor het eerst sinds Anton Geesink (1964) dat Utrecht weer Olympisch goud binnen de stadsgrenzen heeft.

Tijdens de ontvangst zullen burgemeester A. Brouwer-Korf en enkele andere sprekers de sporters toespreken. Boerenkapel de Blaaskinkels zorgt voor de muzikale noot en Ome Cor zal de activiteiten op het podium presenteren.

Gezien overige wedstrijden die dit seizoen nog plaatsvinden, zal een deel van de sporters - en naar nu bekend ook Jochem Uytdehaage - direct na de huldiging vertrekken. Daarom zal Utrecht kort na de Wereldkampioenschappen in Heerenveen nogmaals aandacht besteden aan de geweldige prestaties van Jochem Uytdehaage.

Utrecht, 25 februari 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie