Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissie geeft groen licht voor joint venture in de binnenvaart (aa..

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten

European Commission

IP/02/312

Brussel, 25 februari 2002

Commissie geeft groen licht voor joint venture in de binnenvaart (aardolievervoer)

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gehecht aan een overeenkomst krachtens welke de Vopak Groep en Van der Sluijs, die beide in Nederland zijn gevestigd, gezamenlijk zeggenschap verwerven over de gemeenschappelijke onderneming Interstream, die werkzaam zal zijn op het gebied van het vervoer van aardolie over de binnenwateren.

De partijen zullen hun activiteiten met tankschepen voor de binnenvaart op de Duitse en de Zwitserse Rijn en in de Benelux overdragen aan de gemeenschappelijke onderneming Interstream. De gemeenschappelijke onderneming zal in hoofdzaak aardolieproducten vervoeren voor de grote oliemaatschappijen in het gebied Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen en op de Rijn.

De gemeenschappelijke onderneming zal weliswaar de grootste speler worden op deze markt, maar er zijn toch wel een aantal sterke concurrenten en ook een groot aantal kleinere rederijen die vervoer aanbieden in dit gebied.

Voorts is uit het door de Commissie uitgevoerde marktonderzoek gebleken dat het marktaandeel van de gemeenschappelijke onderneming op de betrokken geografische markten kleiner zal zijn dan 15 procent. De operatie zal uit een concurrentieoogpunt geen noemenswaardige gevolgen hebben voor de positie van de moederondernemingen op andere markten, zoals de markten voor de opslag van olieproducten, het olievervoer over de binnenwateren in andere gebieden en de opslag van andere producten zoals chemicaliën, plantaardige oliën, vloeibare gassen en vervoer per tankschip over zee (Vopak).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie