Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 26-02-2002

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Lelystad 26-02-2002 Groot aantal bedrijfsinbraken opgelost Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Bedrijfs- en andere inbraken opgelost
Tien verdachten aangehouden, 40 zaken opgelost

LELYSTAD De politie loste meer dan 40 zaken op en hield daarvoor in totaal 10 verdachten aan. Het gaat om verschillende bedrijfsinbraken in Lelystad, drie woninginbraken, inbraken in scholen en heling van gestolen goederen. De Lelystadse politie rondt dit grootschalige onderzoek binnenkort af.

De politie betrapte begin december een 18-jarige jongen uit Lelystad op heterdaad bij een winkelinbraak in de Waagpassage. Na zijn aanhouding bekende deze verdachte tegenover de politie daar al eerder ingebroken te hebben. Een van zijn mededaders, een 20-jarige Lelystedeling, kon later aangehouden worden en bekende ook tegenover de politie een rol bij de inbraken gespeeld te hebben. Hij bekende daarnaast tal van computer- en andere diefstallen.

Nog meer aanhoudingen
Na uitvoerig onderzoek hield de politie nog 7 andere verdachten aan die ook een rol bij de strafbare feiten speelden. De meesten, jongeren uit Lelystad, kwamen al eerder in aanraking met Justitie en zijn ingesloten in afwachting van hun terechtzitting. Daarnaast hield de politie een 57-jarige man uit Lelystad aan op verdenking van heling. In zijn woning vond de politie 3 gestolen computers. Deze zijn in beslag genomen en worden aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven. De andere gestolen goederen van de verschillende inbraken zijn niet meer teruggevonden. Het proces-verbaal van dit onderzoek wordt binnenkort naar de officier van justitie gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie