Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 26-02-2002

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-02-2002 Persberichten district Binnensticht,09.05 uur

Politie op zoek naar getuigen van beroving

DE BILT Naar aanleiding van een beroving op woensdag 20 februari jongsleden is de politie op zoek naar getuigen. Op genoemde dag fietste een 70-jarige vrouw uit De Bilt over de Prof. Dr. PJW Debeyeweg in de richting van de Van t Hoffweg.

Plotseling werd zij van achter van haar fiets getrokken door twee nog onbekende jongens op een brommer. De vrouw kwam hierbij ten val en brak haar arm. Zij zal vermoedelijk blijvend letsel aan haar arm overhouden. De onbekende jongens gingen er met de tas van de vrouw in onbekende richting vandoor.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving en is op zoek naar twee Nederlandse jongens op een donkere bromfiets of scooter. Een van de jongens had een lichtkleurig jack aan.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie district Binnensticht, telnr: 0900-8844.

Inbreker op heterdaad aangehouden

ZEIST In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 februari kreeg de politie een melding dat ingebroken werd bij bedrijf aan de Leeuweriklaan.

Omstreeks 05.15 uur zagen agenten een onbekende jongen bij een kapotgeslagen ruit van het bedrijf staan. De jongen was op dat moment bezig een computerkast via het raam naar buiten te trekken. Toen de agenten op een paar meter genaderd waren riepen zij de jongen aan. De jongen schrok en probeerde te vluchten.

De agenten zetten de achtervolging in en konden de 16-jarige inbreker uit Zeist op de Koppelweg aanhouden. Hier had de jongen zich verstopt onder een geparkeerde auto. Tijdens de aanhouding probeerde hij met een schroevendraaien nog te voorkomen dat hij meegenomen werd. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Alcoholcontrole

GROENEKAN De politie heeft maandagavond op de Groenekanseweg een alcoholcontrole uitgevoerd.

Tussen 21.30 en 23.30 uur moesten 64 bestuurder een blaastest afleggen. Hiervan had één bestuurder te veel gedronken. De 62-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

Uiteindelijk bleek dat de Utrechter 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijontzegging van vijf uur werd hij naar huis gestuurd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Snelheidscontroles

BILTHOVEN/ZEIST/GROENEKANDE BILT De politie van het district Binnensticht heeft maandag op een viertal locaties snelheidscontroles uitgevoerd.

Op de Provincialeweg in Bilthoven werden tussen 13.30 en 14.10 uur 275 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 10 bestuurders te hard en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

In Zeist werden in één uur tijd 478 voertuigen op de Amersfoortseweg gecontroleerd. In totaal kregen 27 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/u .

Op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan werden 504 voertuigen gecontroleerd. Voor 39 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven Op de Koningin Wilhelminaweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Eén bestuurder reed met 101 km/u langs de controlepost.

In De Bilt werden tussen 12.10 en 14.30 uur 710 voertuigen op de Utrechtseweg gecontroleerd. In totaal kregen 55 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u. Op de Utrechtseweg mag maximaal 80 km/u worden gereden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie