Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dualisering Lokaal Bestuur is meer dan aanpassen van meubilair in de..

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Cap Gemini Ernst & Young
Zoek soortgelijke berichten

Cap Gemini Ernst & YoungPersberichten

Utrecht, 26 februari 2002

Dualisering Lokaal Bestuur is meer dan aanpassen van meubilair in de Raadszaal.

Tot deze conclusie kwamen 120 bestuurders en hoofden Middelen uit noordelijke gemeenten op 21 februari jl. Op die dag organiseerde Cap Gemini Ernst & Young (CGE&Y) een seminar over dualisering en de lokale rekenkamer. Dualisering Lokaal Bestuur is een actueel thema gezien de behandeling van het voorstel in de Eerste kamer op 26 februari aanstaande.

De aanwezige gemeentefunctionarissen kregen 10 stellingen voorgelegd. De antwoorden die zij daarop hebben gegeven, bieden een goed inzicht hoe over een aantal concrete aspecten met betrekking tot de invoering van dualisering wordt gedacht. Bijna 60% is ervan overtuigd dat forse investeringen in de verbetering van de bedrijfsvoering van de gemeentelijke organisatie nodig zijn om de doelstellingen van dualisering te realiseren; slechts 40% verwacht dat de eigen gemeenteraad ook bereid is die investering te plegen. Voor de lokale rekenkamer ligt dat anders: 85% geeft aan dat budget zal worden gereserveerd voor het inschakelen van externe expertise. Deze rekenkamer moet zich overigens, vindt meer dan 80%, niet direct bij de start focussen op integriteitszaken zoals 'de bonnetjes van de burgemeester'. Een grote meerderheid (bijna 85%) is van mening dat de lokale rekenkamer (in aantal) moet worden gedomineerd door leden van de gemeenteraad. Ongeveer 60% vindt dat de rekenkamer alleen onderzoeken mag verrichten waarvan de opdracht door de raad is vastgesteld.

De uitkomsten van de stellingen treft u aan in de bijlage.

Over Cap Gemini Ernst & Young Cap Gemini Ernst & Young is een vooraanstaande organisatie in management consulting en IT-dienstverlening. Het geïntegreerd kunnen aanbieden van deze activiteiten maakt de onderneming tot een unieke zakelijke dienstverlener. Het bedrijf helpt middelgrote tot grote nationale en multinationale ondernemingen en non-profit organisaties met het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Wereldwijd telt de organisatie meer dan 60.000 medewerkers, waarvan 7.000 in Nederland. De organisatie is genoteerd aan de aandelenbeurzen in Parijs en Amsterdam en behaalde in 2000 een omzet van 8,5 miljard euro. Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.nl.cgey.com.

Meer informatie
Nanne van Nunen
030 689 69 13, mobiel: 06 12 99 37 (nanne.van.nunen@cgey.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie