Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 26-02-2002

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-02-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.50 u) Dinsdag, 26 februari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag vond op de Sittarderweg in Heerlen een aanrijding plaats. Een 72-jarige automobilist uit Heerlen botste bij afslaan het met zijn auto tegen een bromfiets, bestuurd door een 38-jarige man, eveneens uit Heerlen. Die kon, ondanks door uit te wijken via het trottoir, een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer kwam met zijn bromfiets op het trottoir ten val en schoof aldaar een aantal meters door. Hij raakte gewond en werd met allerlei schaafwonden en een gebroken sleutelbeen per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen maandagnamiddag omstreeks 17.45 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging (met een schaar) van winkelpersoneel van een winkelbedrijf aan de Saroleastraat in Heerlen. De politie die snel terplaatse ging heeft er een 20-jarige man uit Hoensbroek aangehouden die ervan wordt verdacht winkelpersoneel met een schaar te hebben bedreigd waarbij een personeelslid een zwaai met de schaar in zijn richting nog op tijd wist te ontwijken. Vermoedelijk dat de verdachte de winkel binnen wilde echter de winkel was niet meer toegankelijk / gesloten, dit in verband met een storing in het electriciteitsnet, welke overigens die (na-)middag een deel van Heerlen parten speelde. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Heerlen; ruiten sneuvelen
De politie heeft afgelopen maandagavond omstreeks 22.00 uur bij het politiebureau aan de Stationstraat in Heerlen een 31-jarige man zonder vaste woon / verblijfplaats aangehouden. Die had een bijl bij zich welke de politie heeft inbeslaggenomen. De politie verdenkt de man ervan die maandagavond op de Geleenstraat een vijftal ruiten van een pand van een dagblad / krant met de bijl te hebben vernield c.q. ingeslagen. Vermoedelijk dat de man zich bij die actie aan een hand heeft verwond aangezien de hand flink bloedde. Daarnaast verdenkt de politie de man ervan op de Honigmanstraat met de bijl dreigend op een aantal mensen te zijn toegelopen. De verdachte die bij het politiebureau werd aangehouden werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in, ondermeer ook omtrent de motieven van de vernieling van de ruiten en het dreigend met de bijl op passanten toelopen.

Heerlen; in gestolen auto
De politie heeft afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Apollolaan in Heerlen een 38-jarige man uit Heerlen aangehouden. De politie verdenkt de man ervan in een auto te hebben gezeten (en vervolgens te zijn uitgestapt), waarvan de politie informatie kreeg dat het voertuig als gestolen stond gesignaleerd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen auto werd voor nader onderzoek veiliggesteld en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; ingebroken
Vanmorgen, dinsdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een kantoorpand aan de Streeperstraat in Kerkrade. Inbrekers zijn afgelopen nacht het kantoorpand via de achterzijde binnengedrongen en hebben een computer en geld gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie