Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse rechter niet bevoegd om van vorderingen Milosevic kennis..

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Nederlandse rechter niet bevoegd om van de vorderingen van Slobodan Milosevic kennis te nemen

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 26-02-2002

De vordering van Slobodan Milosevic is gebaseerd op zijn stelling dat het Tribunaal hem het recht op onbelemmerde en vertrouwelijke communicatie met zijn advocaten onthoudt.
De Nederlandse staat heeft echter geen bemoeienis met de vrijheidsbeneming van eiser door het Tribunaal. Dit geldt ook voor de Nederlandse rechter in het algemeen en dus ook voor de president van de rechtbank te Den Haag. Dit leidt tot de conclusie dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is om van de vorderingen van eiser kennis te nemen.
Ten overvloede wordt overwogen dat in de detentieregels een uitgebreide klachtenregeling is opgenomen. Gesteld noch gebleken is dat eiser op basis van die regeling zijn klacht omtrent de miskenning door het Tribunaal van het recht van eiser op vrije communicatie met zijn raadsman heeft ingediend.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad9602
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie