Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtmacht vervoert Dakota

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Luchtmacht vervoert Dakota

26-02-2002

De Bergingsdienst van het Logistiek Centrum van de Koninklijke Luchtmacht (LCKlu) heeft afgelopen nacht (25 op 26 februari) een Dakota transportvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog getransporteerd. Met behulp van drie diepladers werd het 29 meter brede, 20 meter lange en 5,5 meter hoge vliegtuig van Arlon in België naar het Brabantse Best vervoerd.

De 57 jaar oude Dakota kwam in 1946 in dienst van de Franse Luchtmacht. Voordat de Dakota in 1981 buiten gebruik werd gesteld, was het transportvliegtuig ondermeer operationeel bij Air France, Fretair en Ste Uni-Air. De Dakota stond sinds eind jaren tachtig in het Victory Museum in Arlon en is inmiddels eigendom van het museum 'Bevrijdende Vleugels'. Drie jaar geleden vervoerde de Bergingsdienst van de luchtmacht, die gespecialiseerd is in dit soort taken, ook een Dakota naar het museum in Best.

Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn ruim 13.000 Dakota transportvliegtuigen gebouwd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie