Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Oirschot 26-02-2002

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 19-02-2002

Jeugdbrandweer
De Oirschotse brandweer wil starten met een jeugdbrandweer. Dat zal een groep zijn van maximaal 12 jongeren vanaf 12 jaar, die tweemaal per maand oefent. Voor de aanschaf van kleding, les- en oefenmateriaal, deelname aan jeugdwedstrijden, excursies en dergelijke wordt jaarlijks 2.750 uitgetrokken.

Subsidie De Korenbloem
Openbare Basisschool De Korenbloem in Oirschot krijgt een jaarlijkse subsidie voor de methode Leefstijl (2002: 1.229), op dezelfde wijze als andere scholen subsidie krijgen voor katecheseonderwijs.

GSM-antennemasten
Het college verleent vergunning voor een GSM-antenne-installatie van Telfort in de reclamemast op bedrijventerrein De Scheper. Twee bedrijven hadden hiertegen zienswijzen ingediend, o.a. vanwege angst voor straling. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter geen relatie aangetoond. Bovendien worden antennes tegenwoordig geplaatst met CE-keurmerk, waarmee wordt gegarandeerd dat er geen beïnvloeding van apparatuur optreedt.
Ben Nederland BV krijgt geen toestemming voor antennes in de KPN-mast aan het Hogepad, omdat deze mast illegaal is en alleen gedoogd wordt totdat er een andere oplossing gevonden wordt.

Stabat Mater
Op 15, 16 en 17 maart 2002 wordt wederom de Stabat mater georganiseerd in de Sint-Petruskerk. Op vrijdagavond en zondagmiddag worden de concertgangers na afloop in het gemeentehuis ontvangen.

Nieuwbouw De Poort
Het college vraagt de raad in te stemmen met nieuwbouw voor o.a. het Muziek- en Dansinstituut en de Stichting Ons Huis in De Poort.

Wet basisvoorziening kinderopvang (WBK)
De nieuwe WBK treedt waarschijnlijk per 1 januari 2003 in werking. De gemeente geeft dan geen subsidie meer voor kinderopvangplaatsen; dit wordt dan via de Belastingdienst geregeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie