Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agfa - kondigt consolidatie van röntgenfilmproductie aan

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 26/02/2002

Agfa - kondigt consolidatie van röntgenfilmproductie aan

Vestiging in Brevard (NC/USA) sluit eind 2002 Bushy Park (SC/USA) legt zich volledig toe op Amerikaanse HealthCare-activiteiten Mortsel, België, 26 februari, 2002 De Agfa-Gevaert Groep, marktleider op het vlak van beeld en informatiemanagement, kondigde vandaag de consolidatie aan van zijn wereldwijde productie-eenheden voor röntgenfilm. Deze consolidatie weerspiegelt de marktverschuiving van medische filmschermsystemen naar droge hardcopy-systemen en de noodzaak om wereldwijd de productie-efficiëntie op te trekken.

Ze past eveneens in onze wereldwijde overschakeling op meer milieuvriendelijker producten," verklaarde Robert S. Pryor, President, Agfa HealthCare, Americas. Verwacht wordt dat de activiteiten van Agfas productie-eenheid in Brevard, North Carolina, als gevolg van deze consolidatie, tegen eind 2002 worden stopgezet. De vestiging in Brevard produceert medische röntgenfilm op basis van waterige oplossingen. Doordat de Amerikaanse vraag verschuift van medische filmschermsystemen geproduceerd uit waterige oplossingen, naar droge hardcopysystemen geproduceerd uit solventen, zou Agfa in solventgebaseerde productiecapaciteit in Brevard moeten investeren om aan de Noord-Amerikaanse vraag te kunnen voldoen. Een financieel onaantrekkelijke oplossing, stelde Pryor. Het plan impliceert de consolidatie van de röntgenfilmproductie voor Amerika in Agfas vestiging in Bushy Park, South Carolina/USA. We kunnen Bushy Park volledig op de Noord-Amerikaanse HealthCare-markt toespitsen, zei Pryor. Zelfs indien de behoeftes van onze Noord-Amerikaanse klanten mettertijd evolueren, blijven ze verzekerd van hoogkwalitatieve diagnostische röntgenfilm, evenals van andere filmproducten en beelddragers. Agfa stelt momenteel ongeveer 400 personen te werk in de vestiging in Brevard. Wij hebben ons ertoe geëngageerd om onze medewerkers doorheen deze overgangsperiode te begeleiden, verklaarde Paul Teleki, Plant Manager van de vestiging in Brevard. Wij zijn er ons van bewust dat de consolidatie aanzienlijke gevolgen heeft voor onze medewerkers, hun gezinnen en de lokale gemeenschap. De betrokkenen komen in aanmerking voor een competitieve uitstapregeling. De consolidatie van Agfa's productiecapaciteit heeft, naast Brevard, ook reeds gevolgen voor de vestigingen in Duitsland, België, Spanje en het Verenigd Koninkrijk gehad. Ze maakt deel uit van een groter, allesomvattend efficiëntieplan -Horizon genaamd- dat vorig jaar werd aangekondigd en de verschillende business groups raakt. Agfa HealthCare zal alle mogelijke synergieën onderzoeken die onze toekomstpositie kunnen versterken, besloot Pryor. Deze maatregelen zijn noodzakelijk, willen we onze leidinggevende positie behouden en in nieuwe markten groeien. De consolidatie van onze productie in Bushy Park, South Carolina, zal ertoe bijdragen dat Agfa HealthCare een sterke partner voor zijn klanten en medewerkers kan blijven. Over Agfa De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en fotografie. Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2000 een omzet van 5,260 miljard euro tot stand gebracht.

Bron: Agfa
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie