Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadhuis wordt gerestaureerd en uitgebreid

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leeuwarden

Stadhuis wordt gerestaureerd en uitgebreid
Stadhuis wordt gerestaureerd en uitgebreid

Dinsdag 26 februari heeft wethouder Gerrit Krol in het College een presentatie gegeven over het plan voor verbouw, restauratie en uitbreiding van het stadhuis. Burgemeester en wethouders stemmen in met het voorstel om al in april van dit jaar met de restauratie en verbouw van het Stadhuis te starten; en om tevens in de verbouwing het aan te kopen pand van de Hoofdwacht mee te nemen.

Het plan

In het plan wordt uitgegaan van de restauratie en de onderkeldering van het Stadhuis en de Raadszaal en van de uitbouw met een trappenhuis en lift. Daarnaast wordt geadviseerd het naastliggende pand van de Hoofdwacht (van de politie) aan te kopen.

Verbouwing en renovatie

Het is de uitdrukkelijke wens van het college in de toekomst gebruik te blijven maken van het Stadhuis als bestuurscentrum. Het plan voor de verbouwing en renovatie voorziet in ruimtes voor het college en gaat uit van een zodanige aanpassing van het Stadhuis dat dit voldoet aan de hedendaagse brandveiligheidseisen en inbraakpreventie-eisen. Ook wordt bij de inrichting van werkplekken rekening gehouden met de arbo-wetgeving.

Uitbreiding

Stadhuis close up De aankoop van de Hoofdwacht maakt de uitbouw met een trappenhuis en lift realiseerbaar zodat het Stadhuis voor een breed publiek toegankelijk is. Ook geeft de aankoop extra ruimte voor de bezetting die vanuit dualisering noodzakelijk is. Daarnaast wordt een bijdrage geleverd aan het bestaande huisvestingsprobleem en wordt fors bespaard op externe huurkosten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie