Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Slotmanifestatie 'Big Business in Flowers'

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Bedrijfschap voor de groothandel in bloemkwekerijprodukten
Zoek soortgelijke berichten

Bedrijfschap voor de groothandel in bloemkwekerijprodukten1 februari
Hoofdrolspelers maken zich op voor première

Slotmanifestatie
'Big Business in Flowers'
wordt mega-happening

Speel een hoofdrol in de groothandel. Dat is de ondertitel van het project 'Big Business in Flowers' dat in de afgelopen zes weken in de schijnwerpers stond op ruim veertig scholen voor voortgezet onderwijs in de regio's Aalsmeer, Rijnsburg en Westland. Meer dan drieduizend leerlingen van 14 en 15 jaar maakten middels lesbrieven, video's, posters en gastlessen kennis met het werk in de bloemengroothandel. In februari en maart wordt het project afgesloten met tien mega-manifestaties in de veilingcomplexen van Aalsmeer, Rijnsburg en Poeldijk.

Het project, een initiatief van het Bedrijfschap en de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten, heeft als belangrijkste doel om de jeugd op een praktische manier kennis te laten maken met de diversiteit aan mogelijkheden van het werken binnen de bloemengroothandel.

In 'Big Business in Flowers' zijn de deelnemende scholen in de afgelopen zes weken daarom nadrukkelijk bezig geweest met een groot aantal aspecten van het werken in de bloemengroothandel. Inkoop, productie, logistiek en verkoop; alle taken binnen het brede werkterrein van de groothandel kwamen aan bod, middels kleurige en informatieve lesbrieven die op de scholen behandeld zijn, maar ook in gastlessen die in samenwerking met een aantal AOC's werden gegeven.

Hoofdrolspelers

Op 26 februari vindt de première van de in totaal tien manifestaties plaats in de aansprekende omgeving van de bloemenveiling Aalsmeer. Hiervoor worden de hoofdrolspelers, de leerlingen, met bussen op hun school opgehaald. Tijdens de manifestatie wordt de sector, als vervolg op de theoretische voorbereiding op de scholen, op een aansprekende manier aan de jongeren gepresenteerd. De manifestatie bestaat uit een beroepenmarkt en een spectaculair showprogramma. Het showprogramma belooft een wervelend beeld te geven van het hele proces van kweken, keuren, inkopen, verkopen, transporteren en arrangeren van bloemen en bloemboeketten. Na de show wordt op een beroepenmarkt dat beeld verdiept als ondernemers uit de branche, ervaringsdeskundigen bij uitstek, de leerlingen in een groot aantal stands informeren over de vele arbeidsmogelijkheden die de sector te bieden heeft. In de beroepenmarkt ligt het accent op de praktische invulling. Zo kunnen de leerlingen zelf aan een boekettenlijn werken, een vrachtwagen laden en lossen, objecten opsteken met bloemen, de nieuwste inkoop- en verkoopsystemen middels internet bedienen, enz.

Vervolg

Na de manifestatie zal het project uitvoerig worden geëvalueerd. Verder ligt het in de bedoeling om, met het project en met name de manifestatie als ideaal startpunt, meer contacten op gang te brengen tussen de groothandelsbedrijven en de scholen. Eventuele vervolgactiviteiten kunnen bestaan uit een excursie van een klas of van een beperkte groep leerlingen, het lenen van een video over een bepaald product, het uitnodigen van een gastspreker of het op een andere manier vergaren van meer informatie over het werken in de groothandel in bloemkwekerijproducten.

De manifestaties worden in het najaar herhaald, dan voor de leerlingen die nu in de eerste klas van het voortgezet onderwijs zitten.

Manifestatie

De eerste manifestatie wordt gehouden in Aalsmeer op 26 februari van 14.00 tot 16.00 uur. De overige data in Aalsmeer zijn: 27 en 28 februari. Op 12 en 13 maart verplaatst de happening zich naar het veilingcomplex in Rijnsburg. Op de genoemde dagen wordt de manifestatie ook gehouden van 14.00 tot 16.00 uur.

De afsluiting vindt plaats in Poeldijk (Naaldwijk). Op 26 en 27 maart worden de leerlingen van de omliggende scholen in het plaatselijke veilingcomplex ontvangen tussen 10.00 en 12.15 uur en tussen 14.00 en 16.15 uur en op 28 maart tussen 14.00 en 16.15 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie