Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officieel bezoek Minister-President van Roemenië

Datum nieuwsfeit: 26-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten

Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

26/02/02 Officieel bezoek Minister-President van Roemenië (2)

De Minister-President van Roemenië en mevrouw Nastase brengen op 26 en 27 februari 2002, op uitnodiging van Minister-President W. Kok een officieel bezoek aan Nederland. Met de Roemeense Minister-President reist een handelsmissie mee, waarin een aantal bedrijven is vertegenwoordigd.

Dinsdagochtend is er een welkomstceremonie op het Binnenhof, gevolgd door een onderhoud met Minister-President W. Kok, staatssecretaris Benschop en minister Van Aartsen van Buitenlandse Zaken op het Catshuis. Aansluitend biedt minister Korthals van Justitie hem een lunch aan op het ministerie van Justitie. 's Middags brengt de heer Nastase een bezoek aan het Internationale Hof van Justitie en het Permanente Hof van Arbitrage, waarna een ontmoeting volgt met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de Vaste Commissies uit beide Kamers voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Europese Zaken. Hare Majesteit de Koningin ontvangt hierna de Roemeense Minister-President in audiëntie. De Minister-President en mevrouw Kok-Roukema bieden de heer en mevrouw Nastase 's avonds een officieel diner aan namens de regering.

Na een ontbijtbespreking met vice-minister-president en minister van Economische Zaken, mevrouw Jorritsma op woensdag 27 februari, ontmoet de heer Nastase Roemeense studenten op de Technische Universiteit Delft en brengt hij vervolgens een bezoek aan Rotterdam. Hierna volgt een toespraak voor de Atlantische Commissie in Den Haag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie