Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 27-02-2002

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-02-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.45 uur

Trekker rijdt door afzetting

BILTHOVEN- Op dinsdagmiddag reed een 42-jarige man uit Groenekan met zijn trekker in op brandweermannen op de Professor Bronkhorstlaan.

Om 16.45 uur was de brandweer bezig met het wegzagen van een boom die op de rijbaan was gewaaid. De brandweer had, in samenwerking met de politie, de rijbaan afgesloten voor verkeer. De 42-jarige man kwam aanrijden op zijn trekker, met daaraan gekoppeld een landbouwvoertuig, en slaagde erin door de afzetting te rijden. Hierbij bracht hij het aanwezige brandweerpersoneel ernstig in gevaar. De man werd hierop aangesproken door de brandweer, waarna hij door reed en nogmaals een gevaarlijke situatie veroorzaakte.

Na onderzoek is de verdachte aangehouden en gehoord op het bureau.

Aanhouding openlijke geweldpleging

ZEIST- Op dinsdagavond werd een 17-jarige jongen uit Zeist aangehouden na vernieling van liftruiten.

Om 21.45 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongeren overlast zou veroorzaken in een portiek aan de Laan van Vollenhove. Ter plaatse zag de politie drie jongens in een lift staan, terwijl ze het ruitje van de liftdeur kapot sloegen. De lift ging naar boven, maar op de vierde verdieping werden de jongens opgevangen door de politie. Twee jongens wisten uit de lift te vluchten en de 17-jarige jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie zal onderzoeken of de jongens nog meer hebben vernield.

Stormschade

BAARN- Door de hevig storm kreeg de politie op dinsdag een aantal meldingen van schade.

Om 15.30 uur werd de politie gestuurd naar de Maria kerk aan de Maatkampweg. Ter plaatse zag de politie dat een kunstof kap boven van de kerktoren was gewaaid. Een tweede was door de sterke wind gebarsten. De politie heeft de directe omgeving afgezet om passanten op afstand te houden. De schade wordt binnenkort hersteld.

Om 15.45 uur kreeg de politie een melding van een schutting die dreigde om te waaien op de Vincent van Goghstraat. Ter plaatse heeft de politie met afzetlint de schutting bij elkaar gebonden, zodat deze niet kon weg waaien.

Snelheidscontrole

ZEIST- Op dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Laan van Beek en Royen.

In totaal zijn 798 voertuigen gecontroleerd, waarvan 250 overtredingen werden geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie