Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtvaartpolitie heeft nieuwe vlieghoogtemeter

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: KLPD, plaats: Driebergen 27-02-2002
Luchtvaartpolitie heeft nieuwe vlieghoogtemeter

De Luchtvaartpolitie kan nu vanaf de grond snel en effectief de vlieghoogte van vliegtuigen en luchtballonnen meten dankzij een nieuw hoogtemeetinstrument: de Vector IV Aero. Daarmee heeft de Luchtvaartpolitie de primeur in Europa.

De Aero is een geavanceerde verrekijker met extra bedieningsknoppen aan de buitenzijde, een geïntegreerde laserafstandsmeter, een hellinghoekmeter en een digitaal kompas. Met één druk op de knop kan de vlieghoogte worden gemeten. Tot nu toe werd de vlieghoogte gemeten met fotomateriaal; een arbeidsintensieve, dure methode die bovendien niet meteen uitslag gaf. Met de Aero daarentegen kan de Luchtvaartpolitie binnen een half uur dertig tot veertig vliegtuigen controleren. Bovendien wordt verwacht dat de inzet van dit nieuwe meetinstrument preventief zal werken op de vliegers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie