Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gouden medaillewinnaars Olympische Spelen onderscheiden

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

MINISTERIE VWS minvws.nl

VWS: Gouden medaillewinnaars Olympische Spelen onderscheiden

Woensdag 27 februari 2002, nummer 20

GOUDEN MEDAILLEWINNAARS OLYMPISCHE SPELEN ONDERSCHEIDEN

Twee sporters die bij de Olympische Spelen in Sydney een gouden medaille hebben gehaald, hebben vandaag in Den Haag uit handen van staatssecretaris Margo Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) een koninklijke onderscheiding ontvangen. De schaatsers Jochem Uytdehaage en Gerard van Velde zijn benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Vliegenthart, die het kabinet in Salt Lake City vertegenwoordigde, roemde de resultaten van de sporters, het Team de Mission en de begeleiders, maar stond ook stil bij de teleurstellingen die een net-niet-podiumplaats met zich meebrengt. Het aantal gescoorde medailles was dit jaar weliswaar minder dan tijdens de .goldrush. in Nagano in 1998, toch mogen we, aldus Vliegenthart, trots zijn op de 3 gouden en 5 zilveren medailles. .Ze zijn voor een sterkere concurrentie dan ooit weggesleept, met tijden die je eigenlijk niet voor mogelijk hield. Een negende plaats in het medailleklassement is een prima prestatie..

-0-0-0-

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie