Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 27-02-2002

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Stormperikelen

DISTRICT LEKSTROOM -Ook in het district heeft de storm van dinsdag 26 februari voor overlast gezorgd.

NIEUWEGEIN Rond 14.15 uur werd door de brandweer de komst van de politie verzocht bij een bedrijf aan De Liesbosch. Daar dreigde een groot zeil van het dak te waaien. Ondanks dat het zeil met grote tegels was verzwaard, dreigde de wind het toch van de zwaartekracht te winnen. Door de politie werd de weg rond het bedrijf met waarschuwingshekken en lint afgesloten. Door de brandweer is het zeil weer onder bedwang gebracht.

NIEUWEGEIN / A2 Rond 14.30 uur reed een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ede met zijn lege trekker met oplegger over de A2 en nam de afslag naar de A12, richting Den Haag. Door de wind werd de combinatie omgeblazen en kwam op zijn kant terecht. De bestuurder klaagde over pijn in zijn schouder en is ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. De combinatie is door een takelbedrijf weer op zijn banden gezet.

VIANEN Rond 14.35 uur waaide een boom op de Staartmolen om. De stam viel precies tussen twee geparkeerde auto`s in, maar door de takken liepen beide voertuigen toch behoorlijke schade op. De brandweer heeft de boom middels een kettingzaag in stukken gezaagd.

Verboden te parkeren

NIEUWEGEIN Op dinsdagmiddag 26 februari heeft de politie op de Koekoekslaan gecontroleerd op het parkeren op het trottoir en op de Doorslag op het parkeren bij het parkeerverbod. In totaal werden veertien bekeuringen uitgeschreven.

Winkeldievegge aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 26 februari werd een meisje op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 15.30 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Passage dat twee meisjes de winkel verlieten en dat tegelijkertijd het alarm van het beveiligingspoortje afging. De beide meisjes renden weg en de medewerkster ging achter hen aan. Terwijl zij achter hen aanrende, kreeg zij bijstand van twee stadswachten. Die slaagden er in één van de meisjes aan te houden. In de tas van het meisje bevonden zich meerdere kledingstukken. Twee daarvan bleken bij de betreffende winkel te zijn gestolen, één was gestolen bij een andere winkel in City Plaza.

Het meisje, 16 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Zij bekende de kleding te hebben gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie