Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wil Verhoeven bijzonder hoogleraar American Studies

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

Personalia

Benoeming

Wil Verhoeven bijzonder hoogleraar American Studies

Wil Verhoeven is benoemd tot bijzonder hoogleraar American Studies bij de Faculteit der Letteren. Als zodanig is hij werkzaam op het gebied van de Amerikaanse cultuur en cultuurtheorie, in het bijzonder van het midden van de achttiende eeuw tot heden. De leerstoel American Studies vormt een aanvulling op bestaande leerstoelen die zich richten op de Eigentijdse Geschiedenis van Noord-Amerika en de Moderne Engelstalige Letterkunde. Tussen deze vakgebieden slaat American Studies een brug, door middel van een multi- en interdisciplinaire bestudering van de samenleving en cultuur van Noord-Amerika. De leerstoel is ingesteld door het Roosevelt Study Center, dat de positie van de amerikanistiek in Nederland en België beoogt te verbeteren. Tevens ondersteunt het centrum de plannen van de Faculteit der Letteren van de RUG om samen te werken met haar zusterfaculteit van de Universiteit van Gent.

Wil Verhoeven (Hilvarenbeek, 1958) studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen van 1976-1982. Hij sloot zijn studie summa cum laude af. In 1987 promoveerde Verhoeven aan de RUG. Aansluitend werkte hij als universitair docent Amerikaanse literatuur en sinds 1992 als hoofddocent Amerikaanse literatuur en amerikanistiek aan de RUG. Verhoeven bracht diverse studie- en onderzoeksverblijven door in de Verenigde Staten, waar hij talrijke lezingen en seminars gaf. Zijn belangrijkste internationale publicaties liggen op het gebied van de bestudering van transatlantische culturele processen in de periode 1750-1850. /GG

Informatie

prof.dr. W.M. Verhoeven, tel. (050)363 58 38, e-mail: (w.m.verhoeven@let.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie